AKTUÁLIS
#Magyarország
#koronavírus-járvány
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
12 nap alatt 1397 új fertőzött megyénkben - grafikonon mutatjuk az adatokat
Napi átlag 116 új Covid-19 beteget találnak megyénkben. 2020 március 15-óta, amikor is hazánkban is megjelent az új koronavírus, megyénkben 3737 igazolt fertőzőtett vettek nyilvántartásba. Számuk azonban jóval magasabb lehet a hivatalosan bejelentett adatoknál.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben, különösen a maszkviselésre vonatkozó előírások betartásában.


Covid-19 összefoglaló
Infogram

A vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek is. Az Országos Mentőszolgálat a Belügyminisztérium közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állít be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.