KÉK FÉNY
#Nyíregyháza
#rendőrség
111-gyel száguldott Nyíregyházán, súlyos bírságot kapott
Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állománya 2019. december 12-én a megyeszékhelyen. Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművezetőkre, valamint a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra. Volt egy autós, aki 111-gyel száguldozott a városban. Súlyos büntetést kapott.

Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság állománya 2019. december 12-én a megyeszékhelyen. Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművezetőkre, valamint a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra.

Az akció ideje alatt a rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 6 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 18 esetben helyszíni bírságot, 22 esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, további 6 fővel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrök a fokozott ellenőrzés ideje alatt számtalan gyorshajtóval szemben intézkedtek. Tetten értek egy olyan kirívó szabálytalankodót is, aki a megengedett 50 km/h sebesség helyett 111 km/h sebességgel közlekedett. A szabályszegésért 130000 Ft bírságot és 6 büntetőpontot kapott. Emellett 8 autós nem használta menet közben a kötelezően előírt biztonsági övet, 8 járművezető közlekedése során figyelmen kívül hagyta a STOP táblát, további 8 fő pedig megszegte a behajtási tilalmat.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a közúti balesetek elkerüléséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva és egymásra odafigyelve, türelmesen, toleránsan közlekednek!