KULTÚRA
Programok
11. alkalommal: Ajaki Nemzetközi Lakodalmas
Ajak Város Önkormányzata az idén augusztus 2.-án és 3.-án immár 11. alkalommal rendezi meg az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivált. A rendezvény célja ezúttal is a hagyományok bemutatása, ápolása.

Egyedülálló az országban a ma is élő jegyingvitel, a lakodalmas menet, menyasszony-kikérés, esketés, az ajaki csárdás és körtánc. Mindez régi gasztronómiával megtűzdelve, menyasszonypogácsával és kőttes kaláccsal, borral kínálgatással körítve. Az már csak ráadás, hogy az ifjú pár nagyanyáink, dédapáink viseletében pompázik a násznép körében.

Az idei évet a város képviselő testülete a Fiatalok Évének nyilvánította, ez a rendezvény része a programsorozatnak is, hagyományainkat, értékeinket ismerteti meg a fiataljainkkal.

A hagyományok felelevenítése mellett motoros találkozó, Stuntrider show, ízletes ételek, szórakoztató programok várják a résztvevőket. A kétnapos rendezvényen fellépnek Szabolcs megye Lordjai és a Miladyk, Ocho Macho, Margaret Island és a Honeybeast.

Ajak városa hosszú évek óta testvérvárosi kapcsolatot ápol több ország településével. A XI. Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválra Lengyelországból, Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből egyaránt érkeznek vendégek, akik saját kultúrájukból mutatnak ízelítőt a résztvevőknek.

A belépés a rendezvény teljes időtartama alatt ingyenes.

- FrissMédia -