Fiatalítanák a csíksomlyói búcsút

Az idén május 19-én lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú, a nemzet legnagyobb keresztény zarándoklata. A programot már véglegesítették a székelyföldi ferences kegyhelyen és azt is nyilvánosságra hozták, hogy ki lesz az ünnepi nagymise szónoka. A szervezők azt szeretnék, hogy az idei búcsú legyen a fiatalok, az ifjúság ünnepe is.

2018. április 17.

Mit nyújt az utazóknak az össznemzeti zarándokvonat?

A hétvégén már itt a húsvét, aztán a pünkösd és vele együtt a csíksomlyói búcsú. Ahova immár 11. alkalommal indít zarándokvonatot a MÁV-START Zrt.-vel közösen a Kárpáteurópa Utazási Iroda.

2018. március 29.

Vonat és autó ütközött össze Mátészalkánál

Az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.

2018. március 19.

Valamennyi vasútvonalon megindult a vonatközlekedés

Hétfőn üzemkezdettől valamennyi vasútvonalon megindult a menetrendszerű közlekedés - tájékoztatta a Mávinform hajnalban az MTI-t.

2018. március 19.

Halálos vonatbaleset - fotók + 18

Menetrend szerint közlekedő vonat és egy személyautó ütközött össze hétfőn délelőtt Nagysimonyi közelében. A balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

2018. február 19.

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi vonatbalesetnek

Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében.

2018. január 25.

Az autópályán landolt a kisiklott vonat - videó

A vonat egy vasúti hídon siklott ki és a szerelvény egy része az autópályán landolt Washington államban, az USA északnyugati részén. Legkevesebb három halott és sok sebesült van.

2017. december 19.

Olyan lesz, ami még sosem volt! – 2018 nyarán is indul az...

"Jár szemem a kedves kis anyán s azt gondolom: Itt megy a hazám." - Illyés Gyula versével nyitotta meg Dévai Nagy Kamilla az Össznemzeti Zarándokvonat sajtótájékoztatóját. 2018-ban már 11. alkalommal fog útnak indulni a Csíksomlyói Expressz és a Székely Gyors. A már ismert és kedvelt programok között sok meglepetés is felbukkan.

2017. december 06.