Megyénkben két vasútvonalat zár be a MÁV

A MÁV-csoport honlapjára feltöltött közbeszerzési felhívás szerint a Nyíregyháza-Nyírbátor és Mátészalka-Csenger vasútvonalak buszos pótlására keres alvállalkozót a MÁV-Start. Emiatt az érintett vonalakon december 9-től megszűnne a vonatközlekedés, helyette egy autóbuszos társaság szállítaná az utasokat.

2018. november 19.

Egyre több elektronikus vonatjegy fogy

November elejéig több mint félmillió menetjegy kelt el hazánkban a jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül.

2018. november 14.

Gyorsabb volt az őrangyala!

Személygépkocsi személyvonattal ütközött szerdán délelőtt Rakamazon, a József Attila úti vasúti átjáróban. A balesethez a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a járműveket áramtalanították, majd a baleseti vizsgálatot követően a személygépkocsit a vasúti sínről levontatták. A gépkocsi vezetője könnyebben sérült, a vonaton utazók nem sérültek meg, őket...

2018. október 11.

Lángolt a vonat Nagyecsednél

Kigyulladt egy motorvonat motortere csütörtök délután Nagyecseden. A mozdonyvezető egy kézi tűzoltó készülékkel megakadályozta a lángok továbbterjedését. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók két vízsugárral a felhevült motorteret és üzemanyagtartályt visszahűtötték, majd a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt, a szerelvényen utazókat mentesítő járat vitte tovább.

2018. szeptember 14.

Csempészett cigarettát találtak egy nemzetközi vonaton!

Több, mint négymillió forint értékű csempészett cigarettát találtak egy Ukrajnából érkező nemzetközi vonaton a záhonyi határállomáson - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn portálunkkal.

2018. szeptember 03.

Három éven belül elindulhat a jövő szupervonata - videó

A mágneses sínek felett, vákumcsőben mozgó szerelvények a tervek szerint a hangsebességnél is gyorsabbak lesznek majd. Az Egyesült Államokban, Nevadában már megkezdődött a szupervonatok rendszerének tesztelése, 2021-ig pedig már üzembe is állhatnak a szerelvények.

2018. augusztus 09.

Csíksomlyó felé robog már az össznemzeti zarándokvonat

A Keleti pályaudvarról hajnali 4.50-kor a 11. alkalommal indult útjára a szerelvény, melyet a díszesen megfestett Szent István villanymozdony húz.

2018. május 18.

Egyek vagyunk - újdonságok a csíksomlyói zarándoklaton

A Budapesti Székely Kör estjén Frigyesy Ágnes, azt est háziasszonyának köszöntője után Mező Tibor, az egyik főszervező ismertette a legfontosabb tudnivalókat a 11. csíksomlyói zarándokvonatról.

2018. április 19.