A Nébih rendben találta az édes fehér pezsgőket

Élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 32 fajta vizsgált édes fehér pezsgő megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett - tájékoztatott közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta termékteszt program során végzett vizsgálata eredményéről.

2018. december 27.

Nagyon vigyázzunk rájuk!

Fokozott figyelemre intenek az állatvédők a szilveszterkor szokásos petárdázások és tűzijátékok, azok erőteljes hang- és fényhatásai miatt, hiszen ezek állatok sokaságát rémítik halálra.

2018. december 26.

Szír férfi erőszakolhatott Budapesten szilveszterkor

A IX. Kerületi ügyészség indítványával megegyezően az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére január elsején

2017. január 04.

Terrortámadás Isztambulban, több mint 30 halott

Isztambulban legalább 35-en meghaltak és 40-en megsebesültek egy neves mulató ellen szilveszter éjszaka végrehajtott terrortámadásban - közölte vasárnap a sajtóval a város kormányzója, Vasip Sahin.

2017. január 01.

Szilveszteri és újévi szokások, babonák, hiedelmek

Miért sütünk szilveszterkor malacot? Miért kell lencsét enni újév napján? A szilveszteri és újévi szokások közös célja eredendően az, hogy a következő évre egészséget, bőséget, boldogságot és szerencsét varázsoljanak. Ismerkedjünk meg tehát a legismertebb „szerencsehozó“ szokásokkal, babonákkal és hiedelmekkel!

2016. december 27.