Gyerekholttesteket találtak a Mikulás udvarán

Georgia államban két gyerekholttestet ástak ki a rendőrök egy olyan ház hátsó udvarán, melynek gazdája nemrég még a Mikulás szerepét alakította az Egyesült Államok népszerű áruházláncában.

2018. december 27.

Magyar segítség a stroke-betegeknek

Magyar fejlesztésű hatóanyag segítheti a stroke-on átesett betegek sérült agyi területeinek gyógyulását.

2018. december 16.

Újabb magyar egy világraszóló találmány mögött

Egy új technológiának köszönhetően az állati bőrhöz kísértetiesen hasonlító anyagot tudnak létrehozni állati sejtekből. A céget, amely ezt kitalálta, egy magyar alapította.

2018. október 30.

Leszedte a szabolcsi aranyat a miniszter

Államtitkárok, helyetteseik, országgyűlési és önkormányzati képviselők, elnökök és alelnökök, főrendőr, igazgatók, a volt és a jelenlegi agrárminiszer is csatlakoztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében megrendezett 2. Őszköszöntő Szabolcsi Almanaphoz. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a szabolcsi almát.

2018. október 04.

Ezért nem alszanak a gyermekeink?

Egyre több gyerek küzd álmatlansággal. A kutatók utánajártak, mi lehet ennek az oka.

2018. október 03.

Az almáé volt a főszerep napirend előtt – ülésezett a...

Heves kirohanásoktól mentes, konstruktív ülésen van túl a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, bár baloldalról voltak próbálkozások - van sapka rajta azért, nincs sapka raja azért -, de végül nyugodt légkörben tárgyalták meg a 12 napirendi pontot - miután mindenki elmondta a véleményét az alma-ügyről. Az is kiderült, hogy Kisvárdán bió- és kiserőmű épül.

2018. október 02.

Átlagon felüli lehet az almatermés

Idén a tízéves átlagnál mintegy 25 százalékkal magasabb, 730 ezer tonna almatermés várható, ennek 25-30 százaléka étkezési, 70-75 százaléka ipari alma - mondta Nagy István agrárminiszter az őszi almafogyasztást ösztönző kampány nyitó sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2018. szeptember 19.

Demonstráció: több mint 3 milliárdot hozott

A gazdáknak 3, 5 milliárd forinttal több bevételt a tegnap, három hét demonstráció eredményeként megkötött megállapodásnak a léalma felvásárlási áráról. A realizálható többletbevétel az idei évre becsült 500 ezer tonna ipari alma értékesítése esetén juthat a gazdákhoz - hangzott el a mai nyíregyházi sajtótájékoztatón a Megyeháza tárgyalótermében, ahol a demonstrációt szervezőkön kívül a...

2018. augusztus 30.