Afrika veszélyeztetett majmainak létét tehetik kockára...

Az olajpálma termesztésére alkalmas területek többsége az emberszabásúak élőhelye a kutatók szerint, akik az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) ismertették eredményeiket.

2018. augusztus 14.

Lefagytak a turisták, amikor benéztek hozzájuk az elefántok - videó

A turistapár a Krüger nemzeti természetvédelmi parkban napfürdőzött Dél-Afrikában, amikor a szomjas elefántok bekukkantottak.

2018. augusztus 06.

Horrorisztikus videó készült egy repülőgép lezuhanásáról...

A régi Convair CV 340-es muzeális gép egy repülőmúzeumba tartott Dél-Afrikában, amikor lezuhant.

2018. július 18.

Hollóházán a kisvárdai Földkelte afrikai fotókiállítása

A fénykép valós bizonyítéka a létezett-létező személyeknek, tárgyaknak, megtörtént eseményeknek. Az egyetlen tárgy, ami az elkészítés pillanatában a múlt részévé válik, megfagyasztva a valóságot. Olykor drámai hétköznapok, szegénység, nyomor köszönnek vissza a jellemzően színes, szemgyönyörködtető fotókról. Közös jellemzőjük, hogy a felvételek Afrikában készültek, s készítőik nem hivatásos fotósok.

2018. július 15.

Magyar orvosok kalandjai Afrikában

Két hete még úton voltak Malawiba, ma pedig már vissza is indultak onnét a Magyar Afrika Társaság (AHU) 19. orvosi missziójának tagjai. Összesen 35 műtétet végeztek el ez idő alatt, pedig emberhátrányban voltak.

2018. június 26.

Újabb afrikai elefánt született a Nyíregyházi Állatparkban

Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) született szombaton a Nyíregyházi Állatparkban. A feltehetően nőstény ivarú utódot természetes úton, komplikációmentesen hozta világra az anyja.

2018. június 18.

Négy magyar orvos műt mától két hétig Afrikában

Délután érkezik meg Malawiba a Magyar Afrika Társaság (AHU) 19. orvosmissziója. A Liszt Ferenc repülőtéren a csapatot Abebe Dániel-Bebe, az AHU jószolgálati nagykövete, Raymond Irambo főtitkár és Vujity Tvrtko, az AHU tagja búcsúztatta.

2018. június 12.

Miért rossz az afrikai foci, ha jók az afrikai focisták?

A BBC oknyomozó riporterei két éven keresztül kutattak a korrupciós ügyek után az afrikai futballban. Több mint 100 bírót és klubfőnököt sikerült lebuktatniuk. Afrika ontja a tehetséges labdarúgókat, de a futball mégsem képes komoly eredményeket elérni a fekete kontinensen.

2018. június 07.