Itt az EB legnagyobb csodája! Izland kiejtette Angliát

Az Anglia–Izland mérkőzéssel zárult a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője, és óriási meglepetéssel, ugyanis az izlandiak búcsúztatták (2–1) a titkos esélyes „háromoroszlánosokat"!

2016. június 28.

Angolosan távoznak a britek az Európai Unióból

Hivatalosan is bejelentették péntek reggel, hogy a kilépést pártoló tábor nyerte meg a brit EU-tagságról tartott népszavazást. Jenny Watson, a brit választási bizottság elnöke Manchesterben közölte, hogy a kilépésre több mint 17,4 millióan, a bennmaradásra 16,1 millióan voksoltak. A népszavazáson 33,6 millióan vettek részt.

2016. június 24.

Lemondott David Cameron

Bejelentette távozási szándékát pénteken David Cameron brit miniszterelnök, miután az EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépést pártoló tábor győzött. Cameron közölte: szeretné, ha a kormányzó Konzervatív Párt októberi konferenciáján már más lenne a kormányfő.

2016. június 24.

Lejárt az idő: nem húzhatják tovább a britek

Végéhez ért a hónapok óta zajló heves kampány Nagy-Britanniában – ma tartják a britek az ország EU-tagságáról szóló népszavazást. A referendumot nemcsak a szigetországon belül, hanem Európában, sőt a világon is feszülten figyelik. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a történelmi voksolásról.

2016. június 23.

Anglia csak ikszelt, még nem jutottunk tovább

Az angol labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Szlovákiával a labdarúgó Eb-n, ezzel Wales mögött a második helyen végzett a B-csoportban. A magyar válogatott így még nem jutott tovább, ám azt már tudjuk, hogy ha mi is csoportmásodikak leszünk, akkor Angliával játszunk a nyolcaddöntőben.

2016. június 21.

FORDULT A SZERENCSE, MOST AZ ANGOLOK ÖRÜLHETTEK A 92. PERCBEN

A labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában Wales hiába vezetett az első félidőt követően Gareth Bale góljával, a szünet után beálló Jamie Vardy és Daniel Sturridge találatával Anglia 2–1-re nyert. Az első fordulóban az oroszok ellen a 92. percben pontokat vesztő angolok számára ezúttal szerencsés volt ez a percszám, Sturridge ekkor szerezte a győztes gólt.

2016. június 17.