Mesés Advent Kisvárdán: A kis fenyőfa

​Gyerekkoromban anyukám és a nagymamám sokszor mesélt. Nagyon szerettem, amikor télen a cserépkályha padkájára ülve hallgattam a karácsonyi meséket - írta Pekó Lászlóné, Iduka.

2023. december 17.

Mesés Advent Kisvárdán: Mióta van csillag a karácsonyfák csúcsán?

Nagyon örültem, hogy részese lehetek, azaz mesélhetek a Mesés Advent varázslatos estéin. Számomra ez azért volt örömteljes, mert mint nagymama olvashattam az egyik kedvenc mesémet. Két csodálatos unokámnak, Csinszkának és Benjáminnak küldöm, de természetesen mindenkinek aki kedveli és szereti a mesét - írta Dr. Battyányiné Székely Csilla.

2023. december 16.

Mesés Advent Kisvárdán: A három fa

Pető Lászlóné Gyöngyi vagyok. 40 évet dolgoztam a kisvárdai kórházban, most jelenleg a vejem és a lányom vállalkozásában dolgozom az Omega Temetkezési irodában - írta mai mesélőnk, Pető Lászlóné, aki A három fa történetét mondja el.

2023. december 15.

Mesés Advent Kisvárdán: Játékország plüssmackója

Kisgyermekként megélt, karácsonyok hangulata, talán egy életen át, elkísér bennünket. 50 évvel ezelőtt még, fehérek voltak az ünnepek. A hó, vastagon ropogott a lábunk alatt, a fenyőfák illata, belengte az egész házat. Csodaérzések voltak ezek - írta ​Baráth Károlyné- Évike.

2023. december 14.

Mesés Advent Kisvárdán: Egypercesek a szeretetről...

​A felolvasott kis történetekhez az alapanyagot a mindennapi élet adta, s a valós eseményeket próbáltam irodalmi, vagy annak tűnő köntösbe öltöztetni - írta Néző István.

2023. december 13.

Mesés Advent Kisvárdán: Meseország Mikulása

​Gyermekgyógyászaton, nővérkeként többször átéltem, hogy az ünnepek alatt is sok kisgyerek feküdt az osztályon. Bizony, ők is várták a Mikulást és a Jézuskát - írta Vártás Istvánné.

2023. december 12.

Mesés Advent Kisvárdán: Öröm és szeretet ünnepe

Nagy örömmel, és gyermeki izgalommal fogadtam, hogy idén én is részt vehetek az adventi meseolvasásában! - írta ​Bacsó Istvánné Ili mami.

2023. december 11.

Mesés Advent Kisvárdán: Jó éjt bocsok!

Már kisgyermekként megszerettették velem a meséket a családban. „Amikor én még kislány voltam…”, hétfőnként nem volt tv adás. A rádióban hallgatott meséknek, mesejátékoknak külön varázsa volt, mert a képzeletemben alkothattam meg a szereplőket - írta Dudásné Popovics Angéla

2023. december 10.