Ezért vonzza Budapest mágnesként a külföldi turistákat!

Egyre népszerűbb Magyarország a külföldi turisták körében - ez derült ki a KSH által közzétett legfrissebb adatokból.

2023. december 08.

​Magyar gokartos reménység jutott be a világelitbe

Rózsa Dominik a Rotax Max Challange Grand Final 36 fős mezőnyében áll rajthoz.

2023. december 07.

Lázár János részvételével tartottak lakossági fórumot Kisvárdán

​A magyar társadalom több, mint 70, de akár 80 százaléka elutasítja azt, hogy Ukrajna rövid időn belül az Európai Unió (EU) teljes jogú tagja legyen - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter egy lakossági fórumon Kisvárdán csütörtökön.

2023. december 07.

Rekordközeli év a turizmusban

A turisztikai szakma legrangosabb állami díjazottjait december 7-én jutalmazták a Magyar Zene Háza koncerttermében. A turizmus 12 kiválósága vehetett át kitüntetést az ünnepi díjátadón. Az Életműdíjat Szepsy Istvánnak és ifj. Szepsy Istvánnak ítélte oda a bizottság, míg a Talentum kategória idei díjazottja Dalnoki Bence lett.

2023. december 07.

Mesés Advent Kisvárdán: A karácsonyi csillag rejtélye

​Örömmel fogadtam a felkérést, hiszen az unokáim születése óta egy kicsit én is visszacsöppentem a gyermekvilágba. Két felnőtt gyermek édesanyjaként fontosnak tartom a mesélést - írta Mikó Józsefné.

2023. december 07.

Első fokon bűnös a mándoki gázoló

​Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt ítélte öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, valamint hét év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a távollétében azt a vádlottat, aki rakodómunkásokat próbált meg elgázolni.

2023. december 07.

Halálos gázolás Kisvárdán: cukorbetegsége miatt lett rosszul a sofőr

​Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki vezetés közben cukorbetegsége miatt rosszul lett, majd elgázolt egy kerékpárost, aki emiatt meghalt.

2023. december 07.

Jövőre emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2023. december 07.