Kárpátalja már nem vörös, javul a helyzet Ukrajnában

Ukrajnában hétfőre kevesebb mint nyolcezer, a megelőző napihoz képest csaknem 4300-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel. Az átmeneti csökkenésnek azonban minden bizonnyal az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet is végeznek. Közben Kárpátalja kikerült a legsúlyosabb járványhelyzet szerinti "vörös" besorolás alól.

2021. április 12.

Tisztifőorvos: most tetőzik a harmadik hullám

Magas szinten tetőzik a járvány harmadik hulláma, ezért továbbra is fontos az óvatosság - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

2021. április 12.

Volt, ahol 22-en buliztak a hétvégén - a rendőrök szakították...

A hétvégén a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 868 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón. A tavaly novemberben bevezetett kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom bevezetése óra 62 604 intézkedésre volt szükség...

2021. április 12.

A felvidéki kitelepítésekre emlékeztek túlélők és utódok

Április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja. 2011 őszén ellenszavazat nélkül döntött így az Országgyűlés annak a több mint 100 ezer felvidéki magyarnak az emlékére, akiket a Beneš-dekrétumok megfosztottak állampolgárságuktól, közösségüktől, vagyonuktól, majd a szülőföldjük elhagyására kényszerítettek. Az első vonat 1947. április 12-én indult el velük Magyarország felé.

2021. április 12.

Megnyílt a pályázat kistelepülési boltfejlesztésre

Hétfőtől lehet pályázni arra a 48 milliárd forintra, amellyel a kormány támogatja kistelepülési boltok létesítését, fejlesztését a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón, Budapesten.

2021. április 12.

Köztársasági elnök: a Kárpát-medencében súlyosabb a klímaváltozás

A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök hétfőn az Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencián, amelyet a koronavírus-járvány miatt online térben rendeztek meg.

2021. április 12.

Koronavírus: megérkeztek a hétfő reggeli számok

5077 az új koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 291 beteg, így az elhunytak száma 23 708 főre nőtt, derült ki a koronavirus.gov.hu adataiból.

2021. április 12.

Napi horoszkóp - 2021. Április 12.

Az ikrek ma lendületesen halad a munkával, a vízöntőnek sok dolga lehet.

2021. április 12.