Hogyan írjuk helyesen?

Oly szép a magyar nyelv, gondoljuk mi emberek, ám ha már tudásunk megítéléséről lenne szó, nem biztos, hogy ennyire pozitívan vélekednénk. Mennyire ismerik a legproblémásabb helyesírási hibákat? Most kiderül!

2021. augusztus 31.

„Te vagy, aki mindig kell” – Hungária zenei kvíz

Ezúttal az egyik legsikeresebb és legismertebb hazai együttes, a Hungária egyik dalával kapcsolatos zenei kvízt hoztunk.

2021. május 30.

BLÖFFölsz? – AK26 zenei kvíz

Egy köteg pénz a párna alatt, Tony Montana kép a falon, Rolex óra a kézen, Hugo Boss hamisítvány és megannyi kamu cuccod van, mire vágsz fel sorok olvashatóak az AK26 Blöff című számában! A 2018-as dal a mai napig a topslágerek között szerepel, most már csak az a kérdés, mennyire ismeri Ön?

2021. május 25.

Végem, ha rám nézel! – Opitz Barbi zenei kvíz

A szerelem, forró mámor, avagy lelkemben szikrát szórsz, akárhányszor meglátlak érzéséről szól Opitz Barbi Végem című slágere. Mennyire ismeri az énekesnő dalainak sorait? Vajon hány jó találatot ér el?

2021. május 16.

Mikor jössz vissza? – Bagossy zenei kvíz

Nem számítanak a körülmények, csupán annyi kell, hogy itt legyél velem, fogd a kezem, s bármilyen gond elillan! Érzelmekben dús sorok, lírai dallamok az idei Bagossy slágerben. Ön mennyire ismeri a mai top zenéket?

2021. május 13.

Engedem, hadd menjen! – Quimby zenei kvíz

Ismeri a szerelem érzését? Amikor inkább képes valakit elengedni csak azért, hogy ő boldog legyen? Szimbolikus szövegvilág, népi elemek és sanzonos hangvétel jellemzi a 90-es évekbeli Quimby-dalait.

2021. május 12.

Tudta ezt a Wellhello dalszövegeiről?

A WellHello dalszövegei igazi csemegét jelentenek a nyelvészeknek és a rajongóknak is. Mit tud Ön a zseniális alkotások izgalmas titkairól? Most kiderítheti!

2021. május 03.

Idén virtuálisan adják át a Magyar Nyelvőr díjakat

A Magyar Nyelvőr Alapítvány minden év decemberében, karácsony előtt adja át a Magyar Nyelvőr Díjat az Országházban olyan pedagógusoknak, nyelvészeknek, professzoroknak határon innen és túl, akik sokat tettek a magyar nyelv ápolásáért és megőrzésért. Az idén a járványhelyzet miatt a karácsonyi pompába öltöztetett Parlament helyett a virtuális térben lesz az ünnepség.

2020. december 17.