Záhonytól Győrig - Kijelölték a kelet-nyugati vasút nyomvonalát

Kiválasztották a V0 teherforgalmi vasútvonal nyomvonalsávját, az új teherforgalmi folyosó Budapestet délről elkerülve kelet-nyugati irányban biztosít majd összeköttetést meghatározó ipari és gazdasági központok között - közölte az innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2022. április 12.

Trombózisveszéllyel jár a Covid

Megnő a súlyos vérrögképződés kockázata az új koronavírus okozta Covid-19 kialakulása utáni hat hónapban egy új svéd tanulmány szerint.

2022. április 07.

Először találtak élő emberek tüdejében műanyag mikroszemcséket

Először találtak élő emberek tüdeje mélyén műanyag mikroszemcséket: műtéten átesett 13 páciens közül 11-ben fedezték fel a részecskéket.

2022. április 06.

Hogyan segítik majd mindennapjainkat a jövő okosotthonai?

A jelenkor technológiai robbanásai, mint az önvezető autók vagy a mesterséges intelligencia alapú okosotthonok az elkövetkezendő években hatalmas fejlődésen mehetnek keresztül. Sőt mi több, a smart home megoldásokat már nem csak globális szinten, hanem hazai viszonylatban is egyre nagyobb érdeklődés övezi.

2022. április 05.

Felszámolták a világ legnagyobb illegális online piacterét

Felszámolták a világ legnagyobb forgalmú illegális online piacterét, az orosz nyelvű Hydra Marketet - közölte kedden a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA).

2022. április 05.

Hogyan befolyásolja az időjárás a választási kedvet?

Választásról választásra visszatérő téma, hogy befolyásolja-e az időjárás a részvételi hajlandóságot. Ha ragyog a nap, akkor tömegek utaznak el víkendezni, ha meg esik és fúj, akkor azért nem mennek voksolni, mert inkább otthon maradnak - hallhatjuk. Az Index járt utána annak, hogy vajon mennyire van ez így.

2022. április 02.

Közzétették az első teljes, hézagok nélküli emberi genomot

Közzétették az első teljes, hézagok nélküli emberi genomot, vagyis a szervezet teljes, DNS-ben kódolt örökítő információját.

2022. április 01.

Megnyitotta első európai üzemét a Tesla

Elkezdődött a termelés kedden a németországi Grünheidében épített Tesla-gyárban, az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai üzemében.

2022. március 22.