A remény himnusza - interjú a dalról, Kisvárdáról és a...

Facebook oldalunkon a héten már láthatták Varga Miklós Európa című dalának feldolgozását, mely a világjárvány idején hitet és reményt szeretne adni mindannyiunknak. Az Európa 2020, illetve a YouTube-on másfél milliós nézettségnél járó klip egyik készítőjével, Nagy Szilárddal hangzott el a minap interjú a Friss FM-en. Ebből közlünk most részleteket.

2020. március 27.

Hallják meg az idegenvezetők segélykiáltásait!

„Míg most is látni dolgozó taxisokat, akik kaptak könnyítéseket, a jóval nagyobb bajban lévő, munkájukat teljesen elvesztő idegenvezetők ellenben nem kaptak semmit. Pedig közülük sokan valóban a megélhetésért küzdenek” - nyilatkozta a Világszám portálnak dr. Kesziné Tolnai Szilvia főállású idegenvezető.

2020. március 25.

Valóban a szem a lélek tükre? - interjú Dr. Bagdi Emőkével

Kislányként milyen volt? Mit látott a szüleiből? Anyaként, feleségként hogyan élte meg a családi összetartást? A boldogság tanulható? A mosoly ereje mindent megváltoztat? Dr. Bagdi Emőkével beszélgettünk.

2020. március 06.

A jót még jobbá tenni – interjú Kisvárda rendőrkapitányával

1990-ben, a rendszerváltást követően országunk gazdasági szerkezete is átalakult, így a bányamérnökként végzett agilis fiatalember bánya nélkül maradt. Balogh Barnabás élete gyökeres fordulatot vett. Rendőr lett és az évek során megmászta a ranglétrát, kitartó munkája megyénk rendőrségénél a csúcsvezetők közé juttatta. 2019 januárjától megbízott, majd egy évre rá már kinevezett rendőrkapitányként...

2020. január 23.

Kisvárda továbbra is tervez - Interjú a polgármesterrel

2010-ben az új vezetés meglehetősen nehéz helyzetben lévő várost örökölt. Az azóta eltelt időről, eredményekről, problémákról kérdeztük a kormánypárti polgármestert, Leleszi Tibort, aki egy iskolaigazgatói széket hagyott ott 2010-ben a polgármesteriért.

2020. január 21.

A kisvárdai ételszínház – Mártha Anna építésszel beszélgettünk

Három leánytestvér, matematika-fizika szakos tanár édesapa, óvónő édesanya. Mártha Anna, aki helyszínelő sorozatokon nőtt fel, indíttatást érzett, hogy ő is nyomozó legyen. Végül egy férfiak által uralt szakmát választott, az építészetet. Egy Kisvárdára megálmodott ételszínházzal egyből a szakmai elitbe került. Anna a Média Építészeti díj öt finalistája közé került ez év novemberében Budapesten.

2019. december 10.

Pár perc ragyogás és ami mögötte van - interjú

November elején Ausztriában egy kisvárdai leány az álma után ment. Anita, aki mellesleg jogból diplomázott, nagyon nívós nemzetközi mezőnyt maga mögé utasítva a X. Ausztria Kupán 1. helyezést ért el testépítésben. Dr. Jánvári Anitával beszélgettünk az eddig megtett útról, célokról, tervekről.

2019. november 30.

Vulkanikus csúcstalálkozó Budapesten - videóinterjú az...

Advent első hétvégéjén rendhagyó esemény lesz a Margitszigeten, a Holdudvarban. Európa első vulkanikus csúcstalálkozóján borászok, geológusok és kíváncsi vendégek adnak egymásnak randevút a világ több sarkából, hogy minél többet megtudjanak a tűzhányók izgalmas világáról. A tudományos ismeretterjesztés, a borászat és a gasztronómia mellett a játékoknak is jut szerep.

2019. november 26.