Nyugodtabb évre számíthat a magyar mezőgazdaság

Magyarországon a mezőgazdaság és az élelmiszeripar nyugodtabb évre számíthat az idén, mint 2023-ban, főképp az állattartók kilátásai javultak, hosszabb távon kiegyensúlyozottabb időszak várható az agráriumban - mondták a szakértők az MBH Bank február 13-i budapesti sajtótájékoztatóján.

2024. február 13.

A nyíregyházi az egyik legnépszerűbb okosjegy

Rekordszámú, mintegy 181 millió utazó vette igénybe a MÁV-START belföldi és nemzetközi vonatait tavaly; az okosjegy, a prémiumszolgáltatás és az online jegyváltás népszerűsége is nőtt - közölte a MÁV Zrt. február 10-én délelőtt az MTI-vel.

2024. február 10.

Ezeknek a termékeknek csökkent az ára

Csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények ára, a zöldségek többsége is olcsóbb lett, illetve mérséklődött vagy megállt a drágulásuk 2024 elejére - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb összefoglalóiban.

2024. február 10.

​Agrometeorológia: a folytatódó enyhe idő zavarja a...

A folytatódó enyhe idő zavarja a vegetáció téli mélynyugalmi fázisát, a növények fejlődni kezdtek, de a túl korai fejlődés növeli a tavaszi fagykárok veszélyét - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. február 08.

​NAK: a virágok emelkedő ára ellenére sem csökken a kereslet

Az emelkedő árak ellenére sem mondanak le a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó virágvásárlásról a magyarok - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezetének közös piaci körképéből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. A márciusi nőnapon idén is jelentős forgalomra számítanak a hazai virágboltok.

2024. február 08.

​Feldman Zsolt: a digitalizáció az agrárium...

Az adatalapú és precíziós technológiákat alkalmazó gazdálkodás már minden olyan termelő számára elkerülhetetlen, aki terményeivel, áruival a globális versenypiacokon kíván megjelenni, ahol az árakat nem magyarországi, hanem külső piaci folyamatok alakítják - mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a...

2024. február 06.

​AM: új program indul az általános iskolások környezeti...

Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával február 5-én indul az Iskolában az Erdő Program, amelynek során köznevelési intézmények pályázhatnak a 6-14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

2024. február 06.

​EM: hétfőtől kérhetnek támogatást a vállalatok elektromos...

Hétfőtől kérhetnek támogatást a vállalatok elektromos járművek beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel.

2024. február 03.