Meghirdették a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

Szerdától április 12-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 7-16 éves gyerekek számára, három korosztályban hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

2023. március 01.

Áttörte a 2 millió forintos határt a termőföld átlagára 2022-ben

A korábbi évekhez hasonló mértékben, 11 százalékkal emelkedett 2022-ben a termőföld hektáronkénti átlagára, és ezzel átlépte a 2 millió forintos lélektani határt - összegezte éves földpiaci elemzésének következtetéseit az MTI-nek csütörtökön megküldött ismertetőjében az Agrotax Kft.

2023. február 23.

Pályázat határainkon túl nyugvó magyarok emlékhelyére

Határainkon túl nyugvó magyarok emlékhelyének tervezésére írt ki pályázatot a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A pályaművek beadási határideje május 2. 17 óra.

2023. február 21.

Kényszerértékesítik a termőföldet, ha nem tudnak megegyezni...

Fontos változás lépett életbe a törvényes öröklésnél: cél az osztatlan közös tulajdon felszámolása.

2023. február 21.

Országjáráson készítik fel a gazdákat az új támogatási időszakra

Az új Közös Agrárpolitika Stratégia Tervvel változnak a területalapú támogatások szabályai, új támogatási formák jelennek meg és indul az agrár-ökológiai program is, éppen ezért fontos, hogy a gazdák felkészülten várják a tavaszt - mondta szerdán a közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

2023. február 15.

Kisvárdaiak is jelentkezhetnek a március 15-i...

A Rákóczi Szövetség idén újra meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolások számára.

2023. február 09.

Technológia- és tudásfejlesztéshez egyaránt kapnak segítséget...

Soha nem látott gyorsasággal alakul át az agrárium, a magyar gazdák ezért technológia- és tudásfejlesztésre egyaránt kapnak segítséget a kormánytól - mondta szerdán Budapesten, a 8. Precíziós gazdálkodás konferencia és kiállítás (Prega) megnyitóján az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

2023. február 08.

Még nem ette meg a kutya a telet, sőt...

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.

2023. február 02.