​Sulikalandokkal indul az M5 hétfői oktatási programja

Oktatási tartalmakkal segíti az otthon tanuló diákokat az M5 kulturális csatorna, amely március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel.

2020. március 29.

​Agrárminiszter: nyissák ki a bezárt piacokat!

A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

2020. március 28.

​Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.

2020. március 28.

Általános iskolai beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

Az Oktatási Hivatal fontos információkat tett közzé a járványhelyzet miatt az általános iskolai beiratkozásokról.

2020. március 28.

Összeállítás ORBÁN VIKTOR reggeli bejelentéséről a Friss FM-en!

Kijárási korlátozást vezet be a kormány Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. A részleteket délután meghallgathatja a Friss FM-en!

2020. március 27.

A földeken lehet dolgozni a kijárási korlátozás alatt is

Lehetővé teszi a mezőgazdasági munkák végzését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kérésének megfelelően a szombattól érvényes kijárási korlátozásokat tartalmazó kormányrendelet - közölte a kamara pénteken.

2020. március 27.

Így változik a járvány miatt az egységes kérelem beadása

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kormányzati járványügyi rendelkezések értelmében megtette a szükséges intézkedéseket, amelyekkel tagjai és munkavállalói egészségét is óvni tudja. Elmondjuk, mi változott!

2020. március 27.

Újra itt a madárinfluenza is

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta egy Bács-Kiskun megyei kacsatartó gazdaságban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán, az állategészségügyi szakemberek az érintett 32 500 pecsenyekacsa leölését már gyanú alapján megkezdték.

2020. március 26.