Több milliárd forinttal támogatják az állatok jólétét

Minden lehetséges eszközzel segíti a kormány a fenntartható és hatékony állattenyésztést, ezért különböző támogatásokkal ösztönzi az állatok jólétének javítását. Az agrártárca a Vidékfejlesztési Program részeként meghirdetett állatjóléti támogatások körében 42,5 milliárd forint értékben, közel 550 kérelemről hozott a tejhasznú szarvasmarha ágazat részére pozitív döntést az elmúlt napokban - közölte...

2024. június 05.

​Nagy István: Európa élvonalába jutott a magyar tejtermelés

A belföldi tejtermelés Európa élvonalába jutott a technológiai háttér megújításával; árbevétel és foglalkoztatás alapján a tejipar a magyar élelmiszergyártás egyik legnagyobb, kivitelben is egyre fontosabb ágazata - mondta az agrárminiszter hétfőn Budapesten, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács rendezvényén.

2024. június 03.

​Magyarország volt a legeredményesebb az...

Magyarország volt a legeredményesebb az olaszrizlingek világbajnokságán; a hétfőtől péntekig Balatonfüreden megrendezett Grow du Monde versenyen a magyar borok 8 platina-, 48 arany-, 54 ezüst- és 47 bronzérmet szereztek.

2024. június 01.

Szabolcs vezet: hetekkel korábban kezdődhet idén a...

A meleg tavaszi időszak miatt idén várhatóan már július elején beindulhat a hazai görögdinnye szezonja. Ebben az évben a tavalyinál kissé nagyobb területen, mintegy 3000 hektáron ültettek dinnyét a termelők, akik kedvező időjárás esetén a tavalyihoz hasonló felvásárlási árakra számíthatnak idén is - állapította meg pénteken kiadott előrejelzésében az Agroinform.hu.

2024. május 31.

​Újabb záporok enyhítik az aszályt

Folytatódik a kora nyárias, záporos idő, a jövő hét közepéig nagy területen hullhat 20-30 millimétert is meghaladó csapadék, de várhatóan ismét nagyok lesznek a területi különbségek - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. május 30.

Jót tesz az időjárás a növényeknek

Az egy hete csapadékosra fordult időjárás és a meleg idő jót tesz a szemnövekedés fázisában lévő gabonának és az intenzíven növekvő kapás növényeknek, de ebben az időben jobban oda kell figyelni a gombás megbetegedések elleni védekezésre is - írta a HungaroMet Zrt. május 23-i agrometeorológiai elemzésében.

2024. május 23.

Ennyit fordítanak az élelmiszeripar fejlesztésésre

A rendszerváltást követő lejtmenet után újra meg kell erősíteni a hazai élelmiszeripart. A rendelkezésre álló mintegy 1500 milliárd forint pályázati forrásból 750 milliárd forintot fordít a kormány az ágazat fejlesztésére - mondta az Agrárminisztérium közleménye szerint Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár szerdán Kecskeméten az AgroFood 2024...

2024. május 22.

Jól jön az eső a mezőgazdaságnak

Kiadós záporok enyhítik az aszályt a következő egy hétben - írta a HungaroMet Zrt. május 16-i agrometeorológiai elemzésében.

2024. május 16.