​Nagy István: újabb segítséget kapnak a kistermelők

Újabb segítséget és könnyítéseket kapnak a kistermelők, kihasználva az uniós lehetőségeket, kiemelten támogatják őket - mondta Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

2023. november 12.

Fontos kihívások várnak a növényorvosokra

Az élelmiszerlánc biztonságát a gyökerétől, tehát a növényvédelemtől kell garantálni, ezért a növényorvosok, növényvédelmi mérnökök szakmai naprakészsége nem csupán tudományos érdek, hanem a társadalom, az emberek életére is hatással van - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a XVIII. Növényorvos Napon Budapesten november...

2023. november 08.

A szomszédos vármegyében már terjed a madárinfluenza

Madárinfluenza terjed Hajdú-Bihar vármegyében; a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta, és már a gyanú alapján megkezdődött az érintett állomány felszámolása - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

2023. november 07.

​Agrárkamarai tájékoztató segíti az őszi és a jövő évi...

Jövőre a gazdálkodók már nem mentesülnek a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új uniós előírásai alól, de a változásokról tájékozódhatnak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online összefoglalójából - közölte a NAK pénteken az MTI-vel.

2023. november 03.

Példaértékű a helyi termékeket népszerűsítő szatmár-beregi iroda

A magyar gazdálkodók országszerte minőségi élelmiszereket termelnek, és a helyi termékek nagyobb arányú vásárlásával a fogyasztók segíthetik a vidéki termelők gyors piacra jutását, a vidéki lakosság megélhetését és a vidék megtartóerejét - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Helyi termék rendezvénysorozaton elhangzott előadások és bemutatott jó gyakorlatok alapján október 25-én az MTI-vel.

2023. október 25.

​Magyar fejlesztésű eszköz segíti az ázsiai lódarázs...

Magyar fejlesztésű eszköz segíti az ázsiai lódarázs hazai terjedésének lassítását: idén nyáron első ízben figyelték meg Magyarországon az Európa felől érkező invazív darázsfaj egyedeit - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) pénteken.

2023. október 20.

A fejlődésben lévő repcének nagy szüksége lenne esőre

A fejlődésben lévő repcének nagy szüksége lenne esőre, de a vasárnap érkező hidegfront csak kevés csapadékot hoz, és az érkező sarkvidéki levegő miatt a jövő hét első felében ismét várhatóak reggeli fagyok - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2023. október 12.

Jövő hét elején a fagyzugos helyeken megjelenhet az első őszi fagy

Folytatódik a betakarításhoz kedvező, jobbára száraz idő, de hétfőn már megjelenhet az első őszi fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2023. október 05.