Országjáráson készítik fel a gazdákat az új támogatási időszakra

Az új Közös Agrárpolitika Stratégia Tervvel változnak a területalapú támogatások szabályai, új támogatási formák jelennek meg és indul az agrár-ökológiai program is, éppen ezért fontos, hogy a gazdák felkészülten várják a tavaszt - mondta szerdán a közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

2023. február 15.

Kisvárdaiak is jelentkezhetnek a március 15-i...

A Rákóczi Szövetség idén újra meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolások számára.

2023. február 09.

Pályázatot hirdettek a Himnusz népzenei feldolgozására

Zenei pályázatot hirdet népzenészeknek, népzenei együtteseknek a Himnusz című költemény megírásának 200. évfordulója tiszteletére a gyulai Erkel Ferenc Emlékház, illetve az intézményt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

2023. január 25.

Mintegy 310 milliárd forint pályázati támogatás jut az...

Az előző uniós elszámolási ciklushoz képest majdnem háromszoros, összesen mintegy 310 milliárd forint pályázati támogatás jut a magyarországi erdőkre 2027-ig - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

2023. január 18.

Rajzpályázatot hirdet gyerekeknek a Nemzeti Múzeum

Rajzpályázatot hirdet 3-12 éves gyerekeknek a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a decemberben nyíló Magyar Menyasszony című nagyszabású kiállításhoz kapcsolódóan; a pályaművek beadási határideje február 7-e - tájékoztatta az MNM az MTI-t szerdán.

2023. január 11.

Újra pályázható az őshonos haszonállatok megőrzését...

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése elnevezésű felhívásra 2023. január 2. és január 31. között ismét pályázhatnak a gazdálkodók - közölte az Agrárminisztérium (AM).

2023. január 10.

Meghirdették a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen meghirdette a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.

2022. december 06.

Rezsitámogatás szociális feladatot ellátó civil fenntartóknak

Szociális feladatot ellátó civil intézményfenntartók pályázhatnak a korábbinál magasabb gáz- és áramszámláik támogatására - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Piliscsabán.

2022. november 22.