Micsoda május! - megdőlt a napi hidegrekord

Több helyen is fagyott az országban, a napi hidegrekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. május 19.

A mai fiúk hátrányban vannak, és nem macsók, az biztos

A fiúk rosszabb jegyeket kapnak, gyengébb szövegértési kompetenciákkal rendelkeznek, nagyobb arányban küzdenek beilleszkedési, magatartási, írási, olvasási nehézségekkel - véli a Modern Férfipolitikáért Mozgalom, melynek véleményét Szujó Flórián juttatta el a Friss Médiához.

2022. május 18.

Zivatarveszély - másodfokú a figyelmeztetés a megyében

Zivatarosra fordul az időjárás, péntekre másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A hétvége további részében viszont ismét sok lesz a napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

2022. május 13.

Nincs jól ma? Bajt okozhat a hirtelen jött meleg

A hirtelen beköszöntő nyári napok megterhelhetik a szervezetet - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

2022. május 12.

Európába érkezett! Nézze meg a világ legnagyobb luxushajóját

Barcelona kikötőjébe érkezett a Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó, amely 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az “úszó várost” három év építkezés után először márciusban, az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300...

2022. május 09.

Milyen vízforralója van? Néhány fajta lángra kaphat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatban tizenhat elektromos vízforraló termékbiztonsági megfelelőségét ellenőrizte a tárca akkreditált laboratóriuma, négy kanna az elégtelen hővédelem miatt túlmelegedhet, kigyulladhat, egy áramütés-veszélyesnek bizonyult, egy másikat pedig mindkét szempontból kockázatosnak találták a szakemberek - közölte az ITM.

2022. május 06.

Milyen időre számítsunk a hétvégén?

A hétvégén is változékony lesz az időjárás: a napsütés mellett többször beborul majd az ég és záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ugyanakkor többfelé 25 fok felett alakulnak a csúcsértékek - az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2022. május 05.

Hol és hogyan nyaralunk az idén?

Legutóbb Horvátország és Görögország enyhített a világjárvány miatt elrendelt szigoron. Várják a nyári szezonban a turistákat, köztük bennünket is. Merre indulunk el az idén és mire számíthatunk? Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságírót a TV2 Mokka című műsorában kérdezték erről.

2022. május 03.