Milyen időre számítsunk a hétvégén?

A hétvégén is változékony lesz az időjárás: a napsütés mellett többször beborul majd az ég és záporokra, zivatarokra is készülni kell. Ugyanakkor többfelé 25 fok felett alakulnak a csúcsértékek - az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2022. május 05.

Hol és hogyan nyaralunk az idén?

Legutóbb Horvátország és Görögország enyhített a világjárvány miatt elrendelt szigoron. Várják a nyári szezonban a turistákat, köztük bennünket is. Merre indulunk el az idén és mire számíthatunk? Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságírót a TV2 Mokka című műsorában kérdezték erről.

2022. május 03.

Rossz hír a pollenallergiásoknak

Az idei szezonban az átlagosnál súlyosabb tüneteket is okozhatnak a pollenek az arra allergiásoknál, sok embernek komolyan romlott az életminősége az erős allergiaszezon miatt - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika adjunktusa az asztma világnapján.

2022. május 03.

Meddig ijesztgetik még a varjak az embereket?

Június közepéig lehet számítani a településeken embereket ijesztgető varjúkra, a szülők ilyenkor a fészket elhagyó, de még ügyetlen és gyakran nem teljesen röpképes fiókáikat védelmezik, hiperérzékeny párnál a viselkedést már az is kiválthatja, ha az ember néhány tíz méterre megközelíti az egyébként nem is látható fióka rejtekhelyét - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület...

2022. május 02.

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus

A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

2022. április 21.

Hogyan úszhatjuk meg, ha az úton ér minket a zivatar?

Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarveszély miatt, helyenként jégeső is lehet. A rendőrség elérkezettnek látta az időt, hogy honlapján megosszon néhány tudnivalót arról, hogyan előzhetjük meg extrém körülmények között is a balesetet.

2022. április 19.

Szabad-e locsolni? - ha még nem volna locsolóverse

A karantén-húsvétok után most végre szabadon indulhatunk locsolni, vagy fogadhatjuk a kölnivel, szódásszifonnal érkezőket.

2022. április 18.

Hidegfronttal jön a nagypéntek

Hidegfront érkezik nagypénteken a Kárpát-medencébe. Ennek következtében a húsvéti hosszú hétvégén lehűl a levegő, néhol eső, zivatar is várható - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. április 14.