A magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.

2023. szeptember 27.

Újabb hajnali melegrekord dőlt meg

Megdőlt a hajnali melegrekord: szeptember 22-én reggel Győrben és Balatonlellén is csupán 19,9 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel új országos rekord született - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján szombaton.

2023. szeptember 23.

​Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt...

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki az Északi-középhegység és az Észak-Alföld néhány járására az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

2023. szeptember 14.

​Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe, augusztus 28. hétfő 24 óráig - erről közös közleményben tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-t.

2023. augusztus 24.

​Több mint 43 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a tűzijáték...

Egy közepes budapesti kerületben keletkező teljes napi hulladékmennyiséget - több mint 43 tonnát - szedtek össze és szállítottak el a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijátékot követően.

2023. augusztus 22.

Kerti bútorokat is találtak az önkéntesek a Tisza-tóban

Legalább 6,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a negyedik Tisza-tavi PET Kupa résztvevői. A környezetvédelmi aktivisták három napon keresztül hajóztak a Tisza-tó Tiszafüred és Tiszanána-Dinnyéshát közötti szakaszán, ahol naponta 400-500 zsák hulladékot szedtek össze az ártéri erdőkből, a nádasokból és a tóparti hulladékszigetekről – közölték a szervezet honlapján.

2023. június 23.

Éjszaka is csobbanhatunk!

Az idén is lesz Strandok éjszakája! A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére július 29-én újra megrendezik a Strandok éjszakáját, és várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők - írta az MTI.

2023. június 17.

A rezsidémon végül mégsem rondít bele a szezonba

Továbbra is a Balatonra és Horvátországba tervez nyaralást a legtöbb magyar, de a Tisza-tó és Bulgária is egyre népszerűbb – nyilatkozta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő. Prima Primissima-díjas újságíró az Inforádiónak.

2023. június 11.