Amerikai bölény született a Nyíregyházi Állatparkban

​A Nyíregyházi Állatpark, mely kontinensenként mutatja be Földünk élővilágát, számtalan ikonikus állatot vonultat fel 35 hektáros területén.

2023. május 25.

A honvédelmi tárca örökbe fogadta a Fővárosi Állatkert...

A honvédelem napja alkalmából családi napot tartottak vasárnap a budapesti Városligetben. A Fővárosi Állat- és Növénykertben ötezer katona és családja vendégeskedhetett, a Honvédelmi Minisztérium (HM) pedig örökbe fogadta az intézmény két perzsa leopárdját.

2023. május 22.

Cukiságbomba Nyíregyházán

Nem is egy, hanem kettő. Már a látogatók is megtekinthetik a Nyíregyházi Állatpark vörös hiúzpárját. A Csehországból érkezett állatok a ma élő hiúzfajok legkisebbike, a házi macskánál is mindösszesen kétszer nagyobbak.

2023. április 28.

Nyuszis muffin, a legcukibb húsvéti sütemény

Süssünk együtt húsvétkor a gyerekekkel!

2023. április 10.

Cukiságbomba: nevet kapott a kis orrszarvú Nyíregyházán

A névválasztáshoz a látogatók segítségét kérték a Nyíregyházi Állatpark dolgozói, akik a közösségi oldalunkon javasolhattak nevet az egyszarvúnak. Néhány kitétel volt csupán: a gondozók mindenképpen tekintélyt parancsoló, ázsiai nevet szerettek volna adni az állatnak.

2023. január 23.

Elefántbébi született a Nyíregyházi Állatparkban

Afrikai elefánt (Loxodonta africana) született a Nyíregyházi Állatparkban hétfőre virradó éjjel.

2022. augusztus 29.

Gondozók nevelik az elárvult nyíregyházi kistevét

A kétpúpú tevecsikó születésekor elárvult és gondozói vették át a pótpapa szerepét. A jelenleg 8 hetes kis tevekanca már túl van a legkritikusabb időszakon és szépen gyarapodik.

2022. június 10.

Már láthatjuk a törpevíziló bébit Nyíregyházán

Törpevíziló (Choeropsis liberiensis) született a Nyíregyházi Állatparkban. A kis állat, most, hogy felerősödött, a mai naptól birtokba vette a Tarzan ösvénye kifutórendszer víziló bemutatóját, ahol már a nagyközönség is láthatja a várva-várt szaporulatot.

2022. április 13.