Ők nyerték a Határtalanul Kreatív Rajzpályázatot

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2020 októberében hirdette meg a Határtalanul programhoz kapcsolódó kreatív rajzpályázatot, amely ismét nemzetpolitikai sikertörténet lett, hiszen rengeteg pályamű érkezett be az anyaországból és a határon túlról.

2020. november 19.

Megnyitó előtt – könyvbemutatón jártunk a Kárpátalja Házban

A kisvárdai Kárpátalja Ház egy hálózat szerves része, melynek tagjai még a Délvidék Ház, Felvidék Ház, Őrvidék Ház és Partium Ház. A Magyar Házak hálózat elkötelezett a nemzeti identitás védelmében, a külhoni magyarság támogatásában, a magyar közösségek összetartó erejének erősítésében. Fontosnak tartja a nemzeti örökség, kultúra terjesztését, az ifjúság nemzeti érzés- és tudatvilágának fejlesztését.

2020. október 30.

Jövő héten rendezik meg a Mozinet Filmnapokat

A jövő héten, október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat 15 városban, köztük Nyíregyházán is.

2020. október 17.

1,27 milliárd forintból új állandó kiállítás lesz...

A tiszadobi Andrássy-kastélyban új állandó kiállítást alakítanak ki 1,27 milliárd forint európai uniós forrásból, a fejlesztés megkezdése alkalmából pénteken időkapszulát helyeztek el.

2020. október 09.

Megidézett Kárpátalja - fotók, videó

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadása a magyar színpadi néptáncművészet történetében, először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.

2020. szeptember 02.

Hagyományőrzés Kemecsén

Méghozzá szeptember 12-én a ISI-tónál. Lipők Sándor, a település polgármestere szerint: hagyományainkat őriznünk, értékeket teremtenünk kell! Ennek okán 2020. szeptember 12-én egész napos programokkal készül Kemecse.

2020. szeptember 01.

Kisvárdán is megszentelték az új kenyeret - fotók, videó

Augusztus 20-a az államalapító Szent István király ünnepe, nemzeti ünnep, Magyarország hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe. Kisvárdán - a megszokottól eltérően, - az új koronavírus következtében kialakult járványveszély miatt a központi nagy ünnepség elmaradt.

2020. augusztus 21.

Augusztus 20-án újra nemzetközi folklórfesztivál lesz Kisvárdán

Augusztus 20-án ismét randevút adnak egymásnak Kisvárdán a népművészek. A nemzetközi találkozón számos hazai és határon túli produkciót láthatunk majd.

2020. augusztus 11.