Harcos, erdei, túlélő - újból lesznek honvédelmi táborok

Idén nyáron ismét rendez honvédelmi táborokat a Magyar Honvédség - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére.

2021. június 02.

Arany, ezüst, vas - a hunok hagyatékát mutatják be Ópusztaszeren

A hunok régészeti hagyatékát bemutató kiállítás nyílik Arany, Ezüst, Vas címmel pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

2021. június 01.

Botrányos szerelmi történetek online

Február 8. és 14. között Szerelmesek hete elnevezéssel izgalmas és szórakoztató tartalmak, köztük a kortársakat megbotránkoztató szerelmi történetek kerülnek ki három gyulai kiállítóhely közösségimédia-felületeire - tájékoztatta a múzeumokat működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. hétfőn közleményben az MTI-t.

2021. február 08.

Geofúzió - Új hangoskönyv a világ izgalmas kérdéseiről

Csizmadia Róbertnek a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) decemberben megjelentetett Geofúzió kötete mostantól elérhető hangoskönyvként is a VOIZ applikációjában.

2021. február 02.

Egy könyv, amellyel most is csodás utakat tehetünk

Mintha végre tényleg megint utaznánk a világ körül, olyan ez a könyv. Érezzük a szagokat, látjuk a színeket, átéljük a történeteket és bekukkantunk a történelem kulisszái közé. Kényszerű egyhelyben veszteglés idejére kitűnő utazáspótlék Fenyvesi Csaba új kötete, Bahamáktól Vatikánig, Bhutánon, Húsvét-szigeten, Szudánon át.

2021. február 01.

Ilyen programok lesznek a közmédiában a Magyar Kultúra Napján

A közmédia január 22-én több csatornáján ikonikus filmes és zenei művekkel, a nemzet nagyjainak bemutatásával és számos egyéb érdekességgel tiszteleg a magyar kultúra előtt, arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását.

2021. január 21.

Ingyenes, intenzív online fotótanfolyam indul Kisvárdán is

A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a Magyar Házak támogatásával kéthetes, intenzív, magyar nyelvű fototechnikai és fotóművészeti tanfolyamot szervez a Kárpát-medencében élő, fotográfia iránt érdeklődő személyeknek.

2021. január 19.

A Dal 2021 - Három régi és egy új tag a zsűriben

Az elmúlt években ebben a szerepben már látott Vincze Lilla, Nagy Feró és Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz A Dal 2021 zsűrijének negyedik tagja.

2021. január 15.