Első világháborús magyar relikviák kerültek elő az Alpok...

Első világháborús relikviákat találtak az olvadó jégből elkerülő barakkban az olasz Alpokban.

2021. május 05.

Egy hosszú korszak vége - a hónap végétől nincs több távirat

A Magyar Posta Zrt. április 30-án, 174 év után kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást.

2021. április 06.

Csendes emlékezés a több mint 300 életet követelő szabolcsi tűzre

Éppen 111 évvel ezelőtt, 1910. március 27-én szörnyű katasztrófa sújtott Szatmárököritóra. Húsvét hétfőn táncos mulatságot szerveztek egy helyi pajtában, ahová több mint 18 településről érkeztek bálozók. Az idősebbek – talán megérezve a bajt - óva intették a szervezőket és a fiatalokat, hogy húsvétkor nem illik efféle bált tartani, nem kellene Istent magukra haragítani! Ám minderre fittyet hányva...

2021. március 30.

Bibliai tekercseket találtak egy izraeli barlangban

Hatvan év után ismét bibliai szöveget tartalmazó tekercsek maradványaira és más jelentős régészeti leletekre bukkantak a Júdeai-sivatag barlangjaiban, a Holt-tenger közelében - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

2021. március 16.

20 éve drámai napokat élt át Bereg - videó

2001. március elején válságos volt a helyzet a Felső-Tisza kárpátaljai és magyarországi szakaszán. A védelmi erők március 8-án kora hajnalra áttörték a 41-es főút Beregsurány és Vásárosnamény közötti töltését.

2021. március 07.

Kihalt ludat ábrázol egy 4600 éves egyiptomi festmény

Egy kihalt ludat ábrázol az ókori egyiptomi művészet egyik remekművének tartott festmény - állapította meg egy új tanulmányban az ausztráliai Queenslandi Egyetem egy kutatója.

2021. február 24.

Már 2 ezer éve is focistafrizurát hordtak a férfiak

A római korban a brit szigeteken élő őslakos férfiak hajviseletéről árulkodik egy szoborlelet, amit egy parkoló építésekor találtak Cambridgeshire-ben.

2021. február 19.

Egy skót könyve Magyarországról

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal. Magyarország - Rövid történelmi vázlat könyvében arra vállalkozott, hogy a nagyvilág számára felvázolja Magyarország történelmét a 19. század második felének...

2021. február 18.