​Szicíliában szigorítják a járványintézkedéseket

Szicíliában augusztus 30-tól újra bevezetik a nyár elején feloldott szigorításokat, miután a delta variáns terjedésével megteltek betegekkel a kórházak - jelentette vasárnap az olasz sajtó.

2021. augusztus 29.

A​fgán konfliktus - McCarthy: Biden elveszítette az amerikai...

Joe Biden amerikai elnök elveszítette az emberek bizalmát, "eljön a számonkérés napja" - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Kevin McCarthy, az amerikai törvényhozás alsóházának republikánus vezetője.

2021. augusztus 28.

Újabb zárlat jöhet Ukrajnában

Ukrajnában a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt várhatóan novemberben lesz szükség arra, hogy ismét zárlatot vezessenek be az országban - prognosztizálta Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese egy pénteken megjelent interjújában.

2021. augusztus 27.

Afganisztán: minden magyart hazahoztak

A Magyar Honvédség különleges műveleti csoportja minden magyar állampolgárt hazahozott Afganisztánból, akiről tudomása volt, és az akció során összesen 540 embert - magyar, amerikai, osztrák és afgán állampolgárt - menekített ki - közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön, rendkívüli sajtótájékoztatón.

2021. augusztus 26.

Gázai gyújtóléggömbök lobbantották lángra Izrael több részét is

Izraelben kilenc helyen tűz ütött ki hétfőn a Gázai övezetből eregetett gyújtóléggömbök miatt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

2021. augusztus 23.

Ijesztő hírek jönnek Szerbiából

A mostani másfélezer helyett a jövő héten a várakozások szerint már háromezerre emelkedik a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában - jelentette ki Marijan Ivanusa, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője pénteken a szerbiai közszolgálati televízióban.

2021. augusztus 20.

Önálló magyar mentőakció indul Kabulba

Önálló magyar mentőakció indul Kabulba, senkit nem fognak otthagyni - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

2021. augusztus 18.

Táborban ölt meg egy gyereket a vihar Szlovákiában

Komoly anyagi károkat, áramkimaradásokat okozott Szlovákiában a kedd hajnalban az ország jelentős részén végigvonuló vihar, amely elsöpört egy nyári tábort is, ahol egy gyermek meghalt és többen megsérültek - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

2021. augusztus 17.