Bekerül a cseh alkotmányba a fegyveres önvédelemhez való jog

A rendőrségi kimutatások szerint a 10,7 milliós Csehországban mintegy 310 ezer embernek van fegyvertartási engedélye.

2021. július 21.

​Romániában házakat, utakat öntött el a víz, halálos áldozatot...

Romániában tizenkét megye 29 településén okoztak áradást a viharok és zivatarok, az ország északi felében házak és utak kerültek víz alá, a moldvai Handresti községben pedig halálos áldozatot is követelt az ítéletidő - közölte kedden az Agerpres hírügynökség a katasztrófavédelem összegzését ismertetve.

2021. július 20.

​Áradások Nyugat-Európában - Nemzeti gyásznapot tart Belgium...

Az árvíz házakat döntött össze, autókat sodort el, tízezreknek kellett elhagyniuk otthonukat, harmincegyen meghaltak, legalább hetven embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

2021. július 20.

​Romániában közel negyven százalékkal emelkedett a héten...

Romániában - március óta először - ismét emelkedett az egy hét alatt azonosított koronavírus-fertőzöttek száma: a vasárnap záruló héten 39 százalékkal több fertőzést szűrtek ki az előző héthez képest.

2021. július 18.

​Szerbiában egyre többen tennék kötelezővé a védőoltást

Az egészségügyi dolgozók és a legveszélyeztetettebb csoportok esetében kötelezővé tenné a koronavírus elleni védőoltást Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője.

2021. július 18.

​Ötvenezernél több új fertőzést szűrtek ki egy nap...

A brit egészségügyi minisztérium pénteki ismertetése szerint az elmúlt 24 órában több mint 50 ezer új koronavírus-fertőződést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte. Ez január közepe óta a legmagasabb napi fertőződési adat.

2021. július 17.

​A Horvátországba utazók regisztrációval gyorsabban léphetnek át...

Csökkenhet a Magyarország felől Horvátországba utazók várakozási ideje a határon - írta a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken, azt javasolva, hogy a szomszédos országba utazók regisztráljanak az erre a célra létrehozott oldalon a könnyebb és gyorsabb átjutás érdekében.

2021. július 17.

​Kritikus a helyzet: száz fölé emelkedett a németországi...

Az áradásokat a Bernd nevű ciklon okozta, amely meleg és nedves levegőt szállítva a hét eleje óta Németország felett kering, és sok helyütt napokig tartó esőzést okozott.

2021. július 16.