​200 magyarországi pedagógus utazott a csíksomlyói búcsúra...

Mintegy 200 magyarországi pedagógus utazott a csíksomlyói pünkösdi búcsúra a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának Határtalanul programja keretében.

2022. június 04.

Több mint 530 ezer eurót kapott Pelsőc

A kultúrház felújítására kapták a támogatást. A beruházásnak köszönhetően az épületet teljes egészében lehet majd használni.

2022. június 04.

Iskola után most kórházban lövöldöztek az Egyesült Államokban

Négy halálos áldozata van egy lövöldözésnek, amely amerikai idő szerint szerda délután az Oklahoma államban található Tulsa városában zajlott le egy kórházi épületben, a feltételezett elkövető is életét vesztette - jelentette be a helyi rendőrség.

2022. június 02.

Felvidékre készül? Itt töltheti fel elektromos autóját!

Már a felvidéki Királyhelmecen is feltölthetik járműveiket az elektromos autók tulajdonosai. A töltőoszlopot a városháza közvetlen közelében állították fel - számolt be róla a Friss FM pozsonyi tudósítója.

2022. május 30.

Putyin és Vucic megállapodott a folyamatos gázszállításról

Megállapodott a Szerbiába irányuló orosz gázszállítások folyamatosságáról, valamint egyeztetett az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök - közölte a két vezető vasárnapi telefonos eszmecseréjéről a Kreml.

2022. május 30.

​Eltűnt egy Horvátországból Németországba tartó kisrepülőgép

Eltűnt egy Horvátországból Németországba tartó Cessna 182 típusú kisrepülőgép, négy emberrel a fedélzetén - közölte a horvát belügyminisztérium vasárnap. A pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgár.

2022. május 30.

Jöhet a tömeges migráció az élelmiszerválság miatt?

Négyszázezren indulhatnak el az észak-afrikai partokról Olaszország felé, ha az ukrajnai és oroszországi gabona- és élelmiszer-szállítmányok nem indulnak el a világ szegényebb országaiba - idézte az olasz titkosszolgálat előrejelzéseit a Corriere della Sera című napilap szombaton.

2022. május 28.

Iskolai lövöldözés volt Texas-ban, sok a halott

Legalább 18 diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt - jelentette az amerikai sajtó a Texas állambeli közbiztonsági hivatal tájékoztatására hivatkozva.

2022. május 25.