Gondozók nevelik az elárvult nyíregyházi kistevét

A kétpúpú tevecsikó születésekor elárvult és gondozói vették át a pótpapa szerepét. A jelenleg 8 hetes kis tevekanca már túl van a legkritikusabb időszakon és szépen gyarapodik.

2022. június 10.

​Kedden többfelé extrém UV-sugárzás várható

Többfelé extrém UV-B sugárzás várható kedden - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. június 06.

​Másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat

A felhőszakadás veszélye miatt nyugaton már több járásra másodfokú riasztást adott ki vasárnap este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék eshet. Emellett a heves zivatarok veszélye miatt többfelé is kiadhatják a másodfokú riasztást.

2022. június 06.

Változatos lesz a hosszú hétvége időjárása

Napsütésre és zivatarokra is készülni kell az ünnepi hosszú hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

2022. június 02.

Egyszerre négy gyermeket szült, de nem ikreket

Orvosi csodának és nagyon különleges esetnek nevezték a szakemberek, hogy egy horvát nő négy gyermeket szült egyszerre szerdán, a babák azonban nem ikrek, mindegyik külön méhlepényben volt - közölte a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön.

2022. június 02.

Népmesék segítenek a gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztésében

Az OTP Fáy András Alapítvány és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ingyenes, digitális és interaktív pénzügyi edukációs mese-előadássorozatot indít, a program célja a pénzügyi ismeretek és tudatosság fejlesztése mese- és drámapedagógiai eszközökkel.

2022. június 01.

Nem mindegyik túró rudival elégedett a Nébih

A vizsgált 22 kakaós bevonatú, natúr túrórúd közül hat esetében indított hatósági eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az élelmiszer-vállalkozókkal szemben kiszabott bírságok összege közel 800 ezer forint - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

2022. május 31.

Károly herceg újra Erdélyben járt

A walesi herceg alapítványa felújít egy Brassó megyei templomot.

2022. május 28.