Békekoncertet rendeznek Debrecenben az ukrajnai...

Adománygyűjtéssel egybekötött békekoncertet rendeznek Debrecenben pénteken az ukrajnai áldozatok megsegítésére. A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, az egyetem, az önkormányzat és a történelmi egyházak nagyszabású segélykoncertjére mintegy háromezer nézőt várnak a Református Nagytemplomba, a város főterén pedig kivetítőn követhetik a békekoncertet az érdeklődők - jelentették be a...

2022. május 05.

​Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára...

Az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára emlékeztek Székesfehérváron vasárnap.

2022. április 24.

Koncert az ukrajnai menekülteknek és az őket segítőknek

Koncertet adott a Kodály vonósnégyes ukrajnai menekülteknek és az őket a BOK Csarnokban segítő hivatalos szervek, valamint a hat nagy karitatív szervezet munkatársainak pénteken.

2022. április 22.

Nógrádi gyors - nosztalgiavonat Balassagyarmatról Losoncra

Losonc Város Önkormányzata és a balassagyarmati Ipoly Túra Egyesület május 1-jén különvonatot szervez „Nógrádi Gyors” néven Balassagyarmatról Losoncra. A szerelvény szédítő 30 km/ óra sebességgel száguld majd végig az Ipoly völgyén és vissza - mint a vihar.

2022. április 21.

Meghalt Markó Iván

Életének 75. évében meghalt Markó Iván táncművész, koreográfus, balettigazgató.

2022. április 21.

Így locsolkodtak ma Sóstón

A húsvéthétfői locsolkodás tulajdonképpen utalás a keresztségre. Más források szerint ahhoz kapcsolódik, hogy a Jézus feltámadását hirdető jeruzsálemi asszonyokat locsolással akarták elhallgattatni, a szent sírt őrző katonák vízzel öntötték le őket. Európának ezen a részén gyakran vízbevető vagy vízbehányó hétfőnek is nevezik ezt a napot, mert ilyenkor a lányokat vödrökből locsolták, vagy vadabb...

2022. április 18.

Ma van az év legcsendesebb napja

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus szenvedésére, halálára és sírba tételére emlékeznek a keresztények.

2022. április 15.

Rügyfakasztó vasárnap, vízbevető hétfő Ópusztaszeren

Életre kelnek a húsvéti hagyományok, változatos programok várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban "rügyfakasztó vasárnap" és "vízbevető hétfőn".

2022. április 12.