A matematika örök érvényű igazságaira világít rá Mosóczi András...

​A Typotex Kiadó Mosóczi András A gondolkodás forradalma második, bővített kiadását jelentette meg, amit a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon szeptember 29-én mutattak be.

2023. október 02.

Moco, Stedelijk,Cobra: végigjártuk Amszterdam 3 legismertebb...

Konkoly-Thege György fotós a modern művészetek nagy rajongója. Most Amszterdamban kalauzol végig bennünket az izgalmas kiállításokon. Az ő beszámolóját olvashatják.

2023. szeptember 27.

Zombi invázió Kisvárdán!

A Rettegések Éjszakája 2023-ban még brutálisabb és félelmetesebb, mint valaha! 3 éjszakára igazi pokollá változtatja a Cinemaqua Filmparkot, ahol több, mint 300 horror karakter támad fel - köztük Michael Myers, Freddy, Jason, Pennywise, Fűrész -, hogy valóra váltsák a legszörnyűbb rémálmokat!

2023. szeptember 27.

Közel száz programmal készülnek a Tourinform irodák a...

Az ország 47 pontján összesen 98 programmal várják a turistákat a turisztikai információs irodák szeptember 27-én, a turizmus világnapján - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.

2023. szeptember 27.

​Újra "meseegyetemet" rendeznek Nyíregyházán

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.

2023. szeptember 23.

​Önkéntes munkára hívja a fiatalokat a magyar katolikus,...

Október 12-én indul a 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes akció a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A program célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a fiatalok körében.

2023. szeptember 22.

Elindult az első Prózamaraton

Elindult az első ízben megszervezett Prózamaraton szeptember 21-én délelőtt a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). A hét órán át tartó eseményen Az év novellái 2023 antológia 27 szerzője olvas fel műveiből, és beszélget újságírókkal.

2023. szeptember 21.

Ingyenes programokkal várják a látogatókat a magyar dráma...

Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is. Egyes teátrumok jegyvásárlási akciókkal is várják a közönséget.

2023. szeptember 21.