Könyv a reményről és a földi élet jövőjéről

A Pallas Athéné Könyvkiadó március elsején mutatta be legújabb kiadványát, Vandana Shiva és Kartikey Shiva indiai szerzők Egység kontra 1 % című kötetét.

2023. március 02.

Százezreket várnak a pápai misére

Több százezer embert várnak Ferenc pápa április 30-i, Kossuth téri szentmiséjére - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán az MTI-nek.

2023. március 01.

Fergeteges hangulat Demecserben

Első alkalommal, de nem utoljára a fiatal város életében disznótoros fesztivált rendeztek. A hívó szóra több, mint 25 csapat nevezett be. Reggeltől sült a kolbász, hurka, hatalmas kondérokban főtt a toros, és persze mértékkel, de a pálinka is megfogyatkozott.

2023. február 25.

Új Gyűrűk ura filmeket forgatnak

Új filmeket készít J.R.R. Tolkien angol író világhírű regényei, A Gyűrűk ura és A hobbit alapján az amerikai Warner Bros. médiakonglomerátum tulajdonában álló New Line Cinema filmstúdió.

2023. február 24.

Meghalt Dunai Tamás színművész

Hetvenhárom éves korában szerdán elhunyt Dunai Tamás. A Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt otthonában, tragikus hirtelenséggel érte a halál - közölte a család.

2023. február 23.

Egy könyv, mely minden kisvárdainak mondhat Mária Teréziáról...

Mária Terézia uralkodása előképe a kiegyezésnek és az Osztrák-Magyar Monarchiának, amely sokkal természetesebb és szervesebb egység volt, mint ma az Európai Unió - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Mária Teréziáról szóló könyv bemutatóján Budapesten.

2023. február 21.

Magyar Menyasszony - küldje be Ön is esküvői fotóját!

A magyar nők nézőpontjából mutatja be az esküvői szokások, hagyományok, viseletek térbeli és időbeli változását a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Magyar Menyasszony címmel decemberben nyíló kiállítása, amelynek napokban indult honlapjára az MNM a közönség esküvői fotóit, történeteit is várja.

2023. február 15.

Idén Valentin-napon kezdődött a hóvirágünnep

Úgy tartják, hogy az alcsúti arborétum az ország egyik legeredetibb és legrégibb angolparkjellegű kertje. Nevezetessége a csodálatos, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező, amely általában február közepétől fogadja a látogatókat. Az egyedülálló látványosság a mediterrán hóvirágok huszonnégy fajtájának köszönhető.

2023. február 15.