Idén már 250 milliárdért javították a falusiak életminőségét

Több mint 250 milliárd forintot fordított idén a kormány a vidéken élők életminőségének javítására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten.

2021. szeptember 13.

Szerbiában újra kötelező a maszk a gyerekeknek

A romló járványügyi adatok miatt Szerbiában hétfőtől ismét mindenkinek kötelező maszkot hordania az oktatási intézményekben - döntött hétfőn az egészségügyi minisztérium.

2021. szeptember 13.

Koronavírus - nem túl jók a hét első számai

Tizenkét beteg meghalt és újabb 873 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 840 588 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 545 538-an a második, 512 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

2021. szeptember 13.

​Ferenc pápa Szent István és Szent Erzsébet bátorságát és...

A Jézussal való találkozás példaképeiként említette az államalapító Szent Istvánt és Árpád-házi Szent Erzsébetet Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén mondott beszédében a budapesti Hősök terén vasárnap.

2021. szeptember 12.

​Ferenc pápa megérkezett Budapestre

A mise és az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa a repülőtérre megy, ahonnan Pozsonyba utazik.

2021. szeptember 12.

​Vasárnap Ferenc pápa szentmiséjével ér véget az...

Vasárnap véget ér az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A katolikus világesemény záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatja be a budapesti Hősök terén.

2021. szeptember 11.

​Református elismerést kapott Novák Katalin a szatmári Nagyecseden

Milotai Nyilas István-emlékérmet vehetett át a családokért felelős tárca nélküli miniszter a 11. Szatmár Határok Nélkül elnevezésű református találkozón szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden.

2021. szeptember 11.

​Potápi: soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket

Soha nem szabad feladni a magyar szórványvidékeket - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a felvidéki Pogrányban, ahol ünnepi beszédet mondott a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával elkészült pogrányi tájház ünnepélyes átadásán.

2021. szeptember 11.