Tudomány és Technika
#okosóra
#gyerekek
#hekker
Vigyázz - könnyen meghekkelhetők a gyerekek okosórái
A gyermekek biztonságát szolgáló eszközök között van olyan, amelynek rendszerét egyszerű feltörni, így a támadók könnyen hozzáférhetnek az adatokhoz.

A Norvég Fogyasztóvédelmi Tanács olyan, gyermekeknek szánt okosórákat vizsgált, amelyek követik a kicsik mozgását és elérhetővé teszik a szülők számára a kommunikációt. A felmérésben részt vevő termékek vizsgálatakor azonban olyan eredmények jöttek ki, amelyek aggodalomra adhatnak okot.

A BBC beszámolója alapján két gyártó, a Gator és a GPS for Kids termékei ugyanis titkosítás nélkül továbbítják az adatokat, így akár idegenek is megtudhatják, hogy merre jár a gyermek és hamis adatokat küldhetnek a szülőknek a kicsik helyzetéről. Az érintett cégek közül az egyik elővigyázatossági okokból már visszavonta a biztonsági szempontból kifogásolható óra értékesítését addig, amíg megoldást találnak a problémára. A másik pedig azt ígérte, hogy az új órák tervezésénél kijavítja a hibát és a már megvásárolt termékekre biztonsági frissítést ajánlott a felhasználóknak.

- Friss Média -