Tudomány és Technika
Valódi arany iPhone-t is piacra dobtak
Az aranyból készült iPhone X okostelefonért borsos árat kell fizetni, de ezért 250 gramm tömör aranyat kap a vásárló – állítja a különleges szériát forgalmazó cég.

Az Apple új kampuszán, a Steve Jobs Theaterben mutatták be a héten a legújabb termékeket – köztük az iPhone X készüléket – amely 1.000 dolláros árával sokaknál kiverte a biztosítékot. Ez az összeg azonban aprópénznek tűnhet azon limitált szériás darabok áraihoz képest, amelyek megvásárlását tényleg csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. Azok ugyanis, akiknél nem akadály a pénz és szeretik a luxust, akár aranyból készült verziót is választhatnak, hiszen több cég is foglalkozik a különleges igények kielégítésével a piacon.

000iphone2A Los Angeles-i székhelyű Brikk például 24 karátos aranyból készült változatot árul, 69.995 dolláros (18 millió forintos) áron. Állítása szerint ezért egyedi, kézzel készült 250 grammos aranyborítást kap a vásárló, amivel garantáltan kitűnhet a tömegből. Ha pedig további fényűzésre vágyna, más termékeket is választhat a kínálatból – ilyen a szintén arannyal borított és gyémánttal díszített Airpod vagy a gyémánt díszítéses Apple Watch 3.

- FrissMédia -