PUZZLE
Bulvár hírek
#Danielle Darrieux
#Franciaország
#Film
#100 éves
#meghalt
Százévesen meghalt az Egy pesti éjszaka francia sztárja
Danielle Darrieux 80 éves filmes pályafutása valószínűleg világrekord. Első filmjét, A bált 1931-ben forgatta, az utolsót 2010-ben.

A csúcson a második világháborút követő évtizedben volt, amikor olyan filmekben játszott főszerepet, mint A királyasszony lovagja, a Vörös és fekete vagy a Napóleon.

A harmincas években a francia közvéleményt élénken foglalkoztatta a Habsburg-monarchia, mely az első világháború után a Párizs környéki békeszerződések miatt tűnt el a térképről. Így Danielle Darrieux szerepelt a Mayerling című filmben, melyben Rudolf trónörökös szerelmi halálának körülményeit mutatták be. Danielle Darrieux-nek 1938-ban készült egy olyan filmje is, mely az Egy pesti éjszaka címet viselte.

Danielle Darrieux akkor volt sztár, amikor a francia film még a csúcson járt. Ezért a 100 éves Danielle Darrieux-vel a francia sajtó azt a korszakot is siratja, amikor Párizs épp úgy a film fővárosának érezhette magát, mint Hollywood és amikor a francia sztárok, mint a százéves korában meghalt Danielle Darrieux az egész világon ismertek voltak a moziba járó közönség számára.