SPORT
kézilabda
#kisvárda
#edzőtábor
#Kézilabda
Sikeres edzőtáboron vannak túl
A Kisvárda NB1-es női kézilabda csapata ötnapos edzőtáborban vett részt Balmazújvárosban.

December 4-8 között a Hotel Kamilla nagyszerű kondíciói között egy hetes edzőtáborba vonult a Kisvárda, ahol a szakedzők erőnléti és taktikai jellegű tréningeket vezényeltek. Az edzőtábor lezárásaként, pedig a bajnokság 10. helyezettje, a DVSC-TVP ellen vívott felkészülési mérkőzésen egy gólos Kisvárdai siker született.

– Sikeres volt a tábor, mert megfelelő feltételek mellett jó környezetben edzettünk – értékelte a felkészülést Mátéfi Eszter, a Kisvárda Master Good SE edzője. Igencsak tartalmas volt ez a hét. Nagyon sokat edzetek a lányok, de hozzáteszem, hogy nagyon jó volt a hozzáállásuk. Amit előre elterveztünk, azt maximálisan végre tudtuk hajtani. Az időjárás is kedvezett a kinti futásoknak. Nagyon segítő készek voltak az itteni edzőkollégák, tudtunk edzeni azokban az időpontokban amikor szeretünk volna, ahhoz hogy meglegyen a megfelelő pihenő a lányoknak. Örülök, hogy ezt a helyet választottuk, valószínű, hogy vissza is fogunk térni ide.

A válogatott hiányzók és különböző betegségek miatt szűkebb keret állt rendelkezésre. Mennyire befolyásolta ez az öt napot?

Így alkalmunk volt három junior játékosunkat magunkkal hozni, a Nagy Nikit, Papp Dórit és a Balogh Petrát. A Dórinak és a Nikinek csütörtökön mérkőzése volt, tehát őket elengedtük, viszont a Petra a Debrecen ellen bemutatkozott, sikerült gólt is szereznie. Jó alkalom volt, hogy a fiatal játékosaink is megnézzék, milyen a felnőtt csapattal edzeni, és egy kicsit megízleljék a légkört.

Marincsák Nikolett a múlt héten újra csatlakozott a csapathoz. Milyen állapotban van?

Szépen fokozatosan próbáljuk őt visszahozni a játékba. Az erőnléti felkészülést végig csinálta, de a kézilabdás dolgokba fokozatosan szeretném visszahozni. Pontosan azért, hogy egy újabb sérülés vagy a rásérülés veszélye ne álljon fent. A Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen ezért nem is akartuk játszatni.

Sikerült a Loki ellen egy izgalmas mérkőzést játszani. Hogyan értékelnéd a látottakat?

Tudtam, hogy a lányok fáradtan mennek bele ebbe a mérkőzésbe. Nagyon sok technikai hiba volt ezáltal, sok ziccer kimaradt, de eljön annak az ideje amikor kevesebb hiba lesz, és gyorsabbak leszünk.


- Friss Média -