PUZZLE
Életmód
#OTP Bank
#honlap
#kártyás fizetés
#bankkártya
Ön szerint nem fogadnak el elég helyen kártyát a fizetéskor? Segítsen!
Honlapot indított az OTP Bank azoknak, akik kártyával szeretnek fizetni. Bárki beküldheti erre annak az üzletnek az elérhetőségeit, ahol kártyával kíván fizetni.

A hazai kártyás fizetést lehetővé tévő kereskedelmi, úgynevezett POS-terminálok piacán is piacvezető pénzintézet folyamatosan követi az élénk társadalmi eszmecserét, ami a kártyás fizetés hazai elterjedését, lehetőségeit övezi. Az OTP Bank tapasztalati szerint a kereskedők a legkülönfélébb indokokkal utasítják el a kártyás fizetés bevezetését, kutatások szerint egyes kereskedők nem is tartják fontosnak ezt a típusú fizetési lehetőséget. Annak ellenére, hogy az OTP Bank komoly, a kártyás fizetéssel kapcsolatos érdeklődést regisztrált az utóbbi időben.

„Magyarországon még számos helyen csak készpénzes fizetésre van lehetőség. Mi magunk is észleltük, hogy ebben az ügyben sokan kifejtik a véleményüket, javaslatokat és kéréseket fogalmaznak meg" - mondta el Aradi-Dévényi Rózsa, az OTP Bank igazgatója.

Ezért a POS terminálok elterjedését támogató, kormányzati telepítési program – amelyben az OTP Bank is részt vesz – mellett a bank saját projektet is indított. November 13-tól a hitelintézet a www.kartyavalszeretnek.hu oldalon várja a javaslatokat azokra a boltokra, ahol a vásárlók szeretnének kártyával fizetni. A bank több ezer címre számít szerte az országból, a feltöltések ösztönzésére nyereményjátékot is indít. Az OTP Bank a javaslatokat feldolgozza és felkeresi az érintett kereskedőket, kezdeményezi náluk a terminál-telepítést, tette hozzá Aradi-Dévényi Rózsa.

A programtól az OTP Bank a modern és biztonságos fizetési módszerek elfogadottságának további javulását várja.