SPORT
kézilabda
#rekord
#Kézilabda
#kisvárda
Megközelítette a rekordját
Triscsuk Krisztina három gólra volt eddigi legeredményesebb magyarországi mérkőzésétől.

Nagyszerű győzelmet aratott a „Tris-Várda”, pardon a Kisvárda női csapata a legutóbbi békéscsabai bajnokiján. A nyelvbotlás nem a véletlen műve, hiszen Triscsuk Krisztina (kézilabdás berkekben csak Tris) egymaga 12 gólt szerzett csapata 32 találatából. A Budaörs elleni hazai vereséget követően pedig jót tehetett a lelkeknek az idegenbeli siker.

– Magunk számára is megdöbbentő vereséget szenvedtünk a Budaörstől, mert más az, amikor kikapsz a Győrtől vagy a Fraditól, de azon az összecsapáson egyértelműen győzelmet reméltünk – mondta a Kisvárda Master Goodhoz Siófokról gólkirálynőként érkezett 32 éves baloldali átlövő. – A két meccs között volt időnk arra, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és a jelek szerint sikerült, hiszen az elejétől kezdve vezettünk, és biztos győzelmet arattunk Békéscsabán.

A három meccsen 23 találatnál tartó Triscsuk Krisztina mérkőzésenkénti gólátlaga hétnél is több, ha sikerülne ezt tartania, vagy a csabaihoz hasonló tempóban termelnie, akkor összejöhetne akár az ismétlés is.

– Nem foglalkoztat különösebben, hogy mennyi gólt szerzek, a lényeg, hogy a csapatnak menjen jól – mondta Triscsuk Krisztina, aki a vasárnapi meccsen is igyekezett színesen lőni. – Persze, a kettő akár össze is függhet, hiszen ha sok gólt szerzek, akkor valószínűleg a csapat is jól teljesít. Békéscsabán ugyan én lőttem a legtöbb gólt, de igazi csapatmunkával nyertünk, a társak remekül játszottak meg, és ha úgy adódott, én is igyekeztem másokat is helyzetbe hozni. Hogy szereztem-e egy meccsen tizenkettőnél több gólt? Magyarországon eddig tizenöt a rekordom, azt még székesfehérvári játékosként értem el a Veszprém ellen. A mostani tizenkettőre is büszke vagyok, főleg,hogy azok közül tízet akcióból szereztem.

A szétszabdalt ötödik fordulóban a kisvárdaiak majd csak a jövő héten pénteken lépnek pályára, amikor az újonc Vasast látják vendégül. Hogy ne essenek ki teljesen a ritmusból, pénteken 15.30-tól hazai pályán játszanak edzőmeccset a szlovák élvonalbeli Iuventa Michalovce ellen.

Göllővőlista

Az élmezőny a 4. forduló után

37 gólos: Krpezs-Szlezák (Érd). 29 gólos: Szabó E. (Kecskemét). 25 gólos: Walfisch (Békéscsaba). 24 gólos: Szöllősi-Zácsik (Budaörs), Micsijevics (Dunaújváros). 23 gólos: Karnik (MTK), Triscsuk (Kisvárda, 3 mérkőzés)

- Friss Média -