AKTUÁLIS
#látogatócentrum
#Nyíregyházi Állatpark
#hópárduc
#állatkert
#Sóstó
Letették az alapkövet
Ünnepélyes keretek között tették le az alapkövét annak az új látogatócentrumnak, amely a Nyíregyházi Állatpark területén épül. A fejlesztés 372 millió forint, közel százszázalékos, vissza nem térítendő európai uniós pályázatból valósul meg, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nyert. A projekten belül hópárduc-kifutó építésére is sor kerül.

2017. szeptember 5-én kezdődött el a kivitelezési terület átadásával az a projekt, amely a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő sóstófürdői Állatpark fejlesztésére irányul. Október 13-án pedig, ünnepélyes keretek között tették le az alapkövet.

A projekt célja egy turisztikai vezérpont, egy látogatócentrum kialakítása látvány fóka medencével Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő „kapujában”, mely élményekkel gazdagítja már a belépést is a Nyíregyházi Állatparkba. Ez a térségi jelentőségű, látogatóbarát fejlesztés lehetővé teszi az állatparkba érkező vendégek modern, kényelmes körülmények között történő fogadását.

Az új látogatócentrum megépülésével zavartalanná válik a nagy létszámú csoportok fogadása, nő a bejárat áteresztőképessége, csökken a zsúfoltság és a torlódás veszélye. A hatékony és szakszerű beléptetés mellett értékmegőrző szekrény, valamint pénzváltó és bank automaták is a látogatók rendelkezésére állnak majd. Megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. A projekt másik fő eleme egy hópárduc kifutó építése az állatparkban.

- Friss Média -

forrás és fotók: nyiregyhaza.hu