AKTUÁLIS
#a hét mentőtisztje
#kisvárdai mentők
#Országos Mentőszolgálat
Kisvárdai nő a „Hét mentőtisztje”
Az Országos Mentőszolgálat hétről-hétre megválasztja az adott hét mentőtisztjét közösségi oldalán. Ezen a héten a „Hét mentőtisztje” a kisvárdai Máténé Szabó Anikó lett, aki 2009 óta dolgozik mentőtisztként az Országos Mentőszolgálatnál.

Érettségi után ápolónőnek tanult, azonban a bajtársak munkáját látva megtetszett neki ez a hivatás és 2005-ben elvégezte a mentőtiszti főiskolát. A kezdetektől fogva a kisvárdai mentőállomás csapatát erősítette, 2016 óta viszont már állomásvezetőként is dolgozik. Kezdeti lelkesedése mind a mai napig kitart, és még mindig ugyanolyan szeretettel végzi munkáját mint kezdetekkor. Állomásvezetői kinevezését követően pedig újabb kihívásokat kapott, amiket örömmel teljesít. Munkája mellett elsősegélyt oktat és a laikusokat vizsgáztatja. A kisvárdai mentőállomáson dolgozó bajtársakkal is sokat gyakorolja a szituációs feladatokat.

Kilenc év kivonulói munkája során a legemlékezetesebb pillanat volt, amikor a sikeresen újraélesztett beteg pár perc után megkérdezte, hogy „Mi történt?”. Nagyon büszke 13 éves nagyfiára, aki akkor született, amikor ő mentőtiszt lett. Szabadidejében sokat játszik kismacskáival, Sanyival és Csimbivel.

Gratulálunk!

- Friss Média/DéGé -

forrás és fotó: Országos Mentőszolgálat