INTERJÚ
Kisvárdai fotós nyerte a Duna Aréna pályázatát!
Palkó György kisvárdai fotós számára egy rokona ajánlotta, hogy induljon a Duna Aréna fotópályázatán. Mivel hivatásszerűen és hobbiból is foglalkozik épületfotózással, ezért rögtön konkrét elképzelésekkel indult neki a munkának.

Mi volt a célja, mikor indult a versenyen?

A pályázat meghirdetői, a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a Magyar Művészeti Akadémia elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a közönség hogy látja a Duna Arénát, éppen ezért kevés profi fotós indult. A dobogót tűztem ki célul, végül a zsűri döntése alapján az első helyen végzett az egyik fotóm.

Milyen munkákkal indult?

Öt tervvel indultam a versenyen, de nagyon kevés időm volt dolgozni rajtuk. Érdekes az, hogy két munkám is volt, ami nem nyert díjat, de a második és harmadik helyezett kísértetiesen hasonló elképzelésekkel nyert. Egy elrugaszkodott és egy kevésbé erős képem után pedig a zsűrinek is szemet szúrt az a fotó, ami szerintem is a legjobb lett. Ez egy szűk kompozíció és vágni sem nagyon kellett rajta, de sok egyéb munka volt vele. A zsűri szakmai része dicsérte meg nagyon, ami nagy elismerés számomra, jó látni, hogy amivel szeretek foglalkozni, az mások szerint is jó.

Kisvárdán is szokott fotózni?

Kisvárdán és környékén még nem igazán fotózotam épületeket megrendelésre, de az is nagy vágyam. A városban fotóstúdióm van, ahol elsősorban gyerekeket, családokat fotózok.