AKTUÁLIS
#aerobic
#step aerobic
#FitBalance Award
#BioTechUSA
#Borbély Gábor
Kisvárdai az „Év legjobb új, férfi oktatója!”
Hazánk legismertebb szakemberei és közéleti személyiségei a napokban Budapesten, a Symbolban gyűltek össze, hogy részt vegyenek az év egyik legnívósabb fitness-wellness eseményén, a BioTechUSA - FitBalance Award díjátadó gálán.

- fotó: Darvai Attila -

A vörös szőnyeges, zártkörű eseményen, ahol számtalan kategóriában ismerték el az év legjobbjait, csak úgy hemzsegtek a sztárok és a szakma kiválóságai. És bizony-bizony, ezen emberek között volt a kisvárdai Borbély Gábor is, aki nem csak, hogy először vehetett részt városunkból ezen a gálán, de nem akármilyen elismerésben is részesült: Az „Év legjobb új, férfi oktatója!” lett.

Borbély Gábor főállásban a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium testnevelő tanára, emellett a lányoknak foci,-a fiúknak torna edzéseket tart tehetséggondozó szakkörök keretein belül, és rendszeresen megméretteti tanítványait a Diákolimpiai versenyeken is. Szabadidejében pedig aerobik edzőként ismerik, szeretik és tisztelik, hetente öt alkalommal tart órákat ezen mozgásforma számos típusában, mint step,-spárta step,-freek step és dance step.

„Konfuciusz azt mondta, hogy „válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod”. Úgy érzem ez nekem sikerült. Elmondhatom magamról, hogy a hobbim lett a hivatásom, tanárként és aerobik oktatóként egyaránt.” - vallja Gábor, aki egy végtelenül szerény emberként, hatalmas megtiszteltetésként élte meg az országos elismerést.

Nem csak nagyfokú szakmai tehetséggel, de alázattal is van hobbija iránt, miközben csupán hat éve műveli a step aerobic különböző fajtáit. Csoportjai tagjaival szeretetteljes, egyesekkel baráti kapcsolatot ápol és sosem felejti el megköszönni az óráin való részvételt. Mint ahogyan azt sem, hogy nélkülük ez a díj sem jöhetett volna össze: „Első sorban szeretném megköszönni a vendégeimnek a sok-sok biztatást, a kitartást, és hogy vannak köztük olyanok, akik időt és pénzt nem spórolva kísérnek el az összes fellépésemre. Hálásan köszönöm a prezenter-kollégáimnak is, akik segítettek, figyelemmel követték a fejlődésemet, tanítottak és tanácsokkal láttak el az utamon.” - mondta Borbély Gábor, akinek neve és munkássága már messze túlmutat és túlért Kisvárda határain, hiszen számos hazai sportrendezvénye kapott és kap meghívást egész évben.

Állandó fellépője aerobic-óráival a budapesti Fittaréna-Fittbalance-Aerobicmánia-Fitbody programoknak, miközben folyamatosan képzi magát és rendszeresen jár külföldre is tanulni. Ebben az évben már eljutott Párizsba, Milánóba, Riminibe és Berlinbe is.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez az első, de nem az utolsó országos elismerése szakmáján belül!

- Friss Média/DéGé -