PUZZLE
Életmód
#influenza
#háziorvos
#betegség
Kezdődik a szezon: egyre több az influenzás
Már több mint ötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A vírust azonban még nem mutatták ki, tehát járvány egyelőre nincs. Tavaly több mint 130 ezren kapták el a vírust. Az influenza szövődményei akár halálosak is lehetnek. A szakemberek ezért most is a védőoltás fontosságára hívják fel a figyelmet. A vakcinát még nem késő beadatni - hangzott el az M1 Híradójában.

A legtöbben köhögés, torokfájás, mellkasi fájdalom és hőemelkedés miatt keresték fel házoirvosukat. Sokan már hetek óta bajlódnak az influenzaszerű tünetekkel. Vannak olyanok is, akik először otthon próbálták meg magukat kikezelni, de a tünetek nem múltak el, ezért a kivizsgálás mellett döntöttek.

Eddig több mint ötezren fordultak orvoshoz influenzaszerű panaszokkal. A vírus jelenlétét országszerte folyamatosan figyelik és vizsgálják, egyelőre azonban még nem mutatták ki. Az orvosok azt mondják, járvány még nincs, de ha valaki mégis tapasztal influenzás tüneteket, maradjon otthon és kerülje a közösséget.

Ilyenkor szabad köptetőt, fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót is bevenni, könnyen emészthető ételeket, öreg gyümölcsöt, főzeléket enni és nyilvánvaló a bő folyadékbevitel is. Ebben az időszakban gyakran szellőztessünk, feküdjünk le, pihenjünk, tegyük félre a mindennapok gondjait, problémáit és próbáljunk az egészségre koncentrálni. Ha a tünetek egy-két napon belül nem múlnak, akkor viszont mindenképpen orvoshoz kell fordulni.


Tavaly több mint 130 ezren kapták el a vírust. Az influenza szövődményei akár halálosak is lehetnek. Szakemberek ezért most is a védőoltás fontosságára figyelmeztetnek.

- Friss Média -