PUZZLE
Bulvár hírek
#Miss Ghána
#Miss World Hungary
#HTCC
#Középsuli
#Friss Média
Imádja a magyarokat és Magyarországot Miss Ghána az udvarhölgyeivel együtt - exkluzív fotók
A FrissMédia is médiapartnere a ghánai szépség magyarországi látogatásának. Miss Ghána a magyar szépségkirálynővel együtt Debrecenben is járt. Margaret Mwintuur Dery udvarhölgyeivel, illetve a szépségversenyt szervező cég vezetőivel együtt csodálkozott rá hazánkra..

Kitűnően érzik magukat Magyarországon, nagyon vendégszeretőnek és kedvesnek találják a magyarokat, gyönyörűnek a várost – mesélték. Jártak a budai Várban, a Parlamentben, de voltak a debreceni egyetemen is, ahol sok honfitársuk tanul és ahol Gelencsér Tímeával, Miss World Hungary-vel közösen tartottak előadást. Magyarországon több mint 150 ghánai diák tanul, az ő életükben hatalmas esemény volt a szépségkirálynő itteni útja. A szépséges ghánai delegáció tagjai kipróbálták a Rudas Gyógyfürdőt, ettek magyar ételeket és odáig voltak a gulyásért. Részt vettek fotózáson és filmforgatáson is, az utóbbi helyszíne a budai rakpart és a Középsuli filmsorozat irodái voltak. Margaret ennek a népszerű internetes filmsorozatnak az egyik epizódjában lesz majd látható. Elárulta, hogy izgalmasnak találta és imádta a filmezést, pedig – ki hinné ezt egy királynőről? – kicsit izgulós. Aztán jött a Hősök tere, és el is repült az itteni hosszú hétvége.

20171127_miss_ghana_0415_k

Miss Ghána és Miss Magyarország kapcsolata úgy kezdődött, hogy Gelencsér Tímeát meghívták a Miss World Ghana választásra. Így a mostani uralkodónői vizit valójában egy viszontlátogatás. Magyarország nemrégiben nyitott nagykövetséget Accrában, a magyar szépségkirálynő ottani útján a külképviselet, illetve a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) vendégszeretetét is élvezhette, mint ahogy Miss Ghana vendéglátója is a HTCC központja Budapesten. A két szépség közös programjai a közeledést szolgálják – a turisztikai és üzleti kapcsolatok lehetőségeire hívják fel a figyelmet. Néhány nap múlva Ghána is nagykövetséget nyit Budapesten és üzletemberek találkozójára is sor kerül.

Ghána szépségkirálynője, aki épp a múlt héten szerzett diplomát szociológiából, hazájában is komoly projektekben vesz részt – főleg az oktatás, a higiénia népszerűsítése, az egészségügy területén. Ugyanezt a három nagy kihívást tartja prioritásának a ghánai szépségversenyeket is jegyző Exclusive Events Ghana rendezvényszervező, PR és marketing cég egyik főnöke, Khadija Patty is, aki valamikor szintén Miss Ghana volt és a mostani első, illetve második udvarhölggyel közösen kísérte el a jubileumi, 60. Miss World Ghana választás győztesét hazánkba. Mint elmondta nekünk, az idei versenyen partnerük volt az accrai magyar nagykövetség is, együtt döntöttek a mostani utazásról, melynek célja egymás kultúrájának megismerése. Akár olyan szinten is, hogy tudják: mit esznek, mivel foglalkoznak, mit viselnek a nők egymás országában. Aztán, ha hazamennek, mindezt elmesélik. Kedvet csinálnak ahhoz, hogy mások is ellátogassanak ide. Vigyázz, Magyarország! – tréfálkozott. Meg fognak rohanni a ghánai turisták. És remélhetően Ghánát is a magyarok – tette hozzá. Az egykori Aranypart barátságos, biztonságos ország, tele látnivalókkal. A partvidékén körülbelül 30 rabszolgavár van, az egykori erődítmények és kastélyok, az asantik hagyományos építményei az UNESCO világörökségének részei.

A Miss Ghana alapítvány olyan problémák megoldásában igyekszik szerepet vállalni az afrikai országban, mint például a gyerekhalandóság visszaszorítása, ahol ma még nagyon rosszak a mutatók. A kormánnyal és szponzorokkal közösen kórházat hoznak létre az északi országrészben, most egyebek mellett ezért folytatnak gyűjtést – mesélte Khadija Patty, aki az alapítványt is igazgatja. Ugyancsak fontosnak tartják a lányok oktatáshoz jutását, a szülők meggyőzését, hogy küldjék a lányaikat iskolába. Mert ma még Ghánában a fiúk sokkal tanultabbak, mint a lányok. Ennek oka az is, hogy sok családnak nincs pénze oktatásra, ezért ehhez is támogatókat keresnek – olyan embereket, akik az iskolába járáshoz szükséges havi 30 angol fontot biztosítanák egy-egy diáklánynak. A harmadik fontos terület, amivel foglalkoznak, a környezetvédelem és a közegészségügyi helyzet, a tisztaság, az újrafelhasználás. Megtanítani az embereket arra, hogy kevesebb műanyagot használjanak. Nagyok a gondok itt is, ezeken a helyi és a központi kormányzat segítségével próbálnak javítani. Mert higiéniával egy sor betegség megelőzhető. Közvetve pedig a gazdaság is növelhető. Miss Ghána így egyebek mellett a közegészségügy arca is, kampányokban vesz részt, járja az utcákat, biztatja az embereket arra, hogy tartsák tisztán a környezetüket.