KULTÚRA
Fesztivál
#Kék
#Kemencés Nap
Ilyen színes volt a 8. Kéki Kemencés Nap - fotók
A program reggel 8-kor a helyi sportpályán a Kemencés Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornával indult.

Ezzel párhuzamosan a kemencés udvarban megkezdődött a sütés-főzés, kemencés ételek készítése, kóstolása.

A hivatalos megnyitóra 15:30 perckor került sor, ahol Poór Sándor polgármester mellett Lipők Sándor miniszteri biztos. Kemecse város polgármestere és Takács Mihály Szőlőske (testvértelepülés) polgármestere is köszöntőt mondott.

A megnyitót követően Lulu bohóc zenés műsora következett, majd a helyi tehetséges fiatalok is bemutatkoztak. Látványos lepedőtáncot mutattak be az általános iskolások és egy helyi énekes, Győri Attila is színpadra lépett.

A fellépők között köszönthettük a Dobrádi Hagyományörző Csűrdöngölő Néptáncegyesületet is, akik közel egy órás népzenei műsort adtak.

Az este folyamán több sztárfellépő vendégünk is volt. A sort a Muzsika TV sztárjai, a Balance Band nyitotta, majd színpadra lépett Peter Srámek is. Ekkorra már szép számú nézőközönség gyűlt össze. A záró koncert hangulatáról az idén 15 éves jubileumát ünneplő Péter Szabó Szilvia Akusztikus műsora gondoskodott.

A nap megkoronázásaként 21 órától tűzijátékot láthatott a közönség, majd retro disco következett.

A programok mellett egész napos kirakodó vásár, vidámpark és ingyenes ugráló vár gondoskodott a kicsik és nagyok szórakozásáról.


- FrissMédia _