SPORT
FINA 2017
Ilyen látványos volt a vizes vébé záróünnepsége - fotók
Vasárnap véget ért a magyarországi vizes vébé. A záróünnepségen Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke arról beszélt, hogy minden idők legjobb vizes vébéjét rendezte meg Magyarország. A Papp László Budapest Sportarénában a stafétát átadtuk Dél-Koreának: két év múlva ott tartják a következő világbajnokságot.

Seszták Miklós országgyűlési képviselő, nemzeti fejlesztési miniszter, egyben a szervezőbizottság elnöke a záróünnepségen kiemelte: Magyarország két év alatt megcsinálta azt, amit a vébé átvállalásakor sokan lehetetlennek gondoltak.

"Ha a világbajnokság alatt nem lehetett észrevenni, hogy csupán két esztendőnk volt a felkészülésre, akkor valóban elmondhatjuk, hogy megcsináltuk a lehetetlent. És akkor joggal mondhatom munkatársaimnak a külföldön tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök úr nevében is, hogy köszönöm" - mondta.

Seszták Miklós külön megköszönte az önkéntesek munkáját és jelezte: Magyarország kész újabb FINA-események rendezésére.

"Nehéz volt, de gyönyörű. Kedvet kaptunk hozzá. A magyar kormány nevében is kijelenthetem, Önöket bármikor, bármely új kihívás esetén tárt karokkal visszavárjuk" - mondta Seszták Miklós. Aki a záróceremónia hagyományos részeként a hazai szervezők nevében visszaadta a FINA-zászlót Julio Maglione elnöknek. Ő pedig továbbadta azt a következő házigazdának, a 18. vizes világbajnokságot rendező dél-koreai Kvangdzsu polgármesterének.