AKTUÁLIS
#nyitott bíróság
#kisvárdai bíróság
#törvényszék
#együttműködés
#kultúrális programok
#kisvárdai programok
Ezért volt a Törvényszéken a kisvárdai polgármester
Együttműködési megállapodást írt alá október 20-án délelőtt a Nyíregyházi Törvényszék, a Kisvárdai Járásbíróság és Kisvárda Város Önkormányzata, melynek célja a helyi, térségi hagyományápolás, a kulturális értékek megőrzése, gondozása, továbbadása és nem utolsósorban a bíróság, mint az emberektől távol álló intézmény úgymond barátságosabbá tétele.

A „Nyitott bíróság” program már nem ismeretlen a Kisvárdán és környékén élők számára, hiszen az elmúlt hónapokban már több kiállításnak helyt adott a Járási Bíróság lépcsőháza.
„Az első ilyen ötletünk egy gimnazistáknak kiírt novellaíró-pályázat volt, amelyben kifejthették, hogy képzelik el a saját, illetve a jövő bíróságát.” - mondta Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a népszerű pályázat ötletgazdája. A kisvárdai bíróság elnöke hálával és köszönettel emlékezett vissza az elmúlt négy kiállításra, melyben Szeifried Zoltán festő-grafikus művész munkái, illetve dr. Artner Géza sebész főorvos fotói voltak láthatóak. Köszönetet mondott továbbá Kisvárda polgármesterének, Leleszi Tibornak, illetve az önkormányzat részéről Sipos Enikő vezető főtanácsosnak is.

Dr. Nyakó Zsuzsanna örömmel konstatálta, hogy az eddigi sikeres együttműködést papírra is vethették, így az országos „Nyitott bíróság” program keretében, Kisvárdán is nagy érdeklődésre adnak majd számot a jövőben is a nyilvános tárgyalás-látogatások, a bíróság működését bemutató előadások mellett a kultúrával kapcsolatos programok is. „A művészet szeretetét, az elődök tiszteletét és a helyi hagyományok ápolását mindhárom intézmény a társadalmi szerepvállalása részeként alkotmányos tevékenységével összeegyeztethető módon gyakorolja, s ezt erősítettük meg a mai együttműködési megállapodás aláírásával.” - nyilatkozta a Nyíregyházi Törvényszék elnöke.


Bátran mondhatjuk, hogy a kisvárdai kulturális élet mától egy új helyszínre is költözik, mely már önmagában különlegességet ad minden ott zajló rendezvénynek.
„Kiszélesítettük azt a látókört, mely a megszokott kereteken belül biztosított eddig helyszínt a művészetnek. Új megvilágításba kerülnek olyan értékek, melyek eddig kizárólag a múzeumok, kiállítótermek és az iskola falai között léteztek. Megpróbáljuk a bíróságot, és annak életével kapcsolatos momentumokat közelebb hozni, érdekesebbé, figyelemfelkeltőbbé tenni a diákság, a felnőttek, minden érdeklődők számára.” - mondta az együttműködés aláírása után Leleszi Tibor. Kisvárda polgármestere hozzátette: „Kívánom, hogy az együttműködés sikerekben és eredményekben bővelkedő legyen, keltse fel az érdeklődést és tartsa fent a köztudatban maradást, mert a kultúra mindenhol érték!”

- Friss Média/DéGé -