SPORT
kézilabda
Csak a csalódás maradt
Elbúcsúzott Kisvárda a Magyar Kupa küzdelmektől

A szerdai MK-meccsen is olyan ellenfél, a Vác volt az ellenfél, amelyet a tabellán magasabban jegyeznek a várdaiaknál.

Egy-egy gólnál nem mutatott nagyobb különbséget az eredményjelző az első húsz percben, és inkább a hazaiak vezettek. A váciak egységes csapatára mi sem volt jellemzőbb, minthogy az első hat gólját a kezdő mezőnysor hat különböző játékosa szerezte. Aztán beindult Kovács Patrícia és Barján Bianka, és mivel velük csak Tamara Radojevics tartotta a lépést, meglépett a látogató, amelynek adott esetben a döntetlen is elegendő lett volna a továbbjutáshoz.

A második félidőben nem sokat változott a helyzet, hol hárommal, hol néggyel vezetett a Vác, ami azt jelentette, hogy az idő előrehaladtával egyre távolodott a továbbjutás a házigazdától. Radojevics ugyan szorgosan értékesítette a heteseket, de míg kisvárdai oldalon a 43. percben érkezett az első gól a kispadról (akkor Ivana Mihovics talált be), addig a váciaknál már mind a tizenegy pályára lépett mezőnyjátékos feliratkozott addigra.

Talány volt még Samira Rocha játéka, a brazil szélső gyakorlatilag helyzetbe sem került, mígnem a végén középről a kapuba paskolt egy kipattanót. Öt perccel a vége előtt ötre nőtt a váci előny, azzal el is dőlt, hogy a dunakanyariak jutnak tovább, és ők játszhatnak a négyes döntőbe jutásért.

Magyar Kupa: női negyeddöntő

Kisvárda Master Good SE–Vác 28–31 (14–17)

Kisvárda, 900 néző, v.: Nagy F., Túróczy.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 2, Radojevics 12/5, Triscsuk 4, Milanovic-Litre 4, Hakunova 3, Rocha 1. Csere: Triffa (kapus), Umanec, Tarjányi, Szabó V., Dudás G., Mihovics 2, Dmitrovics. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Vác: Arenhart – Jovetic 5, Barján 4, Helembai 1, Souza 5/4, Kovács P. 5, Radoszavljevics 1. Csere: Suba (kapus), Szamoránsky P. 1, Hámori 3, Szondi 2, Diószegi 1, Kácsor 3. Edző: Szilágyi Zoltán.

Az eredmény alakulása, 9. perc: 5–4, 23.: 10–13, 27.: 12–16, 30.: 16–20, 40.: 19–21, 44.: 21–25, 55.: 25–30.

Kiállítások: 12, illetve 6 perc. Hétméteresek: 9/6, illetve 4/4.

Mesterszemmel

Dévényi János edző: – Az első félidőben gyakorlatilag nem volt védekezésünk, és ez rányomta a bélyegét az egész meccsre, hiszen huszonnyolc szerzett góllal meccset kellene tudnunk nyerni.

Szilágyi Zoltán: – Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy Kisvárdán harcoltuk ki a továbbjutást. Az első félidő első felében sok gólt kaptunk, de a támadójátékunkkal sok mindent kompenzáltunk. A második félidőben kezünkben tartottuk a mérkőzést.