AKTUÁLIS
#adventi gyertya
#adventi vasárnapok
#adventi koszorú
#kisvárdai programok
#advent második vasárnapja
#Seszták Miklós
A fejlesztési miniszter gyújtotta lángra Kisvárdán a második adventi gyertyát
„A karácsony azért a legszebb és legnagyobb ünnepünk, mert arról szól, ami a legfontosabb életünkben: a családunkról, a szeretteinkről.” - mondta adventi köszöntőjében Seszták Miklós Kisvárdán, aki évek óta köszönti az adventi időszakban is a városi gyertyagyújtásra összegyűlt ünneplőket.

„A karácsony különlegessége abban is áll, hogy megtisztít, békességet hoz, megújult erőt ad az elkövetkező évre.” - folytatta a miniszter, majd Keresztelő Szent Jánost idézte, hogy mi a teendőnk az adventi időszakban, karácsony eljöveteléig: „Mindenki a saját életében, saját hivatásában legyen nagylelkűn, mértékletes, lelkiismeretes, odafigyelő. Vagyis, tegyen minél több jót! Ha így cselekszünk, a karácsony varázslatos és örömteli lesz!” - kívánta mindenkinek térségünk kormánypárti országgyűlési képviselője, majd a történelmi egyházak papjainak, lelkészeinek egyházi áldása után meggyújtotta a városi adventi koszorú második gyertyáját.

Ezen a vasárnapon a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda növedékei adtak kulturális műsort.

- Friss Média/DéGé -

fotók: Szabó Sándor